שפים וטבחים מקצועיים מקפידים להציע לסועדים מנות מסודרות ומעוצבות יפה ולא צלחות מבולגנות עם מנות מפורקות או כאלה שאין בהן סדר וארגון.
כשאנחנו עורכים אירוע, פרטי או עסקי, חשוב לנו שהסועדים שלנו ייהנו לא רק מתפריט עשיר, מגוון וטעים, אלא גם חשוב לנו שהם ייהנו מהאופן בו האוכל מוצג ומוצע להם. בין אם זה באופן ישיר על ידי מלצרים המגישים את המנות לשולחן ובין אם זה דרך שולחנות מזנון אליהם יפנו בשביל להגיש לעצמם.
אחת הדרכים להציג את האוכל בצורה יפה, מסודרת ומעוצבת, באופן שיוסיף את צבע ועניין לאירוע, הוא דרך שולחנות שוק. רעיון זה הפך להיות מאוד פופולארי בישראל במהלך השנים וכיום משתמשים בו בלא מעט אירועים, בסדרי גודל שונים. הרעיון הוא פשוט, מציבים שולחן עמוס בכל טוב, מעוצב בצורה יפה כמו דוכנים בשוק, הפריטים מסודרים אחד ליד השני, בצורה מסוימת, באופן שאפשר ליהנות מהשילוב של הפריטים השונים, הצבעים והצורות. שולחן כזה יכול להוסיף הרבה מאוד צבע ועניין לאירוע, מעבר לפריטים שנמצאים עליו.