מגמות הצריכה בשוק מוצרי הצריכה והמזון הם מהדינמיים ביותר בשווקים הכלכליים בעולם. תחומי המחקר, הפיתוח והחדשנות הם עצומים, במטרה תמיד להמציא את הדבר הבא. לכל יצרן ולכל מותג בעולם יש חלום להמציא את המוצר שישנה את פני החברה העסקית והצרכנית שיהפוך למותג גנרי שכל משק בית בעולם יכיר ויצרוך.
בישראל, שוק מוצרי החלב נשלט על ידי שלוש החברות הגדולות: תנובה, שטראוס ומולר (טרה). על פי נתונים עדכניים, שוק מוצרי החלבון בארץ מגלגל מאות מיליוני שקלים בשנה, עם צמיחה מתמדת. בעולם, שוק מוצרי החלבון מוערך במיליארדי דולרים, והצפי להמשך הצמיחה גבוה. מחקרים מצביעים על כך שהשוק ימשיך לצמוח בקצב דו־ספרתי בשנים הקרובות, בשל הביקוש הגובר למוצרי בריאות ולתחליפי חלבון.
בשנים האחרונות, הפרסום, המדיה והרשתות החברתיות הפכו כל אחד ואחת מאיתנו לשפים חובבים, בטרנד של אורח חיים בריא. קל לרכוש נעלי ספורט מקצועיות ומינוי לחדר הכושר, קשה יותר להתמיד בכך. מנגד, רבים מהצרכנים מגלים התמדה בעיקר בצריכת מעדני חלבון וחטיפי בריאות.
משרדי הבריאות בעולם מנסים להטמיע מודעות לתזונה בריאה יותר ולצמצם תחלואה שמקורה בתזונה לקויה. בשל כך, מוצרים רבים נאלצו לעבור שינויים בפורמולות, סימונים ואזהרות על גבי המוצרים. באמצעות חינוך, מובילים את הצרכנים להגביר את הפעילות הגופנית כחלק משמעותי לשיפור איכות החיים והבריאות.
בעיקר זוכים מוצרי החלבון לפופולריות רבה במיוחד בקרב ספורטאים ומתאמנים. חלבון הוא מרכיב חשוב בבניית השרירים ושיקום רקמות לאחר אימון, והמוצרים כוללים אבקות חלבון, חטיפי חלבון ומשקאות חלבון, שנצרכים לפני ואחרי אימון כדי לסייע בתהליך ההתאוששות ובבניית השרירים.
מוצרי החלבון אינם מסתיימים במקרר החלב. חטיפי האנרגיה עתירי החלבון תפסו נתחי שוק לא מבוטלים, והמחיר ליחידה גבוה משמעותית. המותג GO של תנובה מציג לנו מגוון עצום של מוצרים, חטיפים, אבקות ואפילו בייגלה. ניתן למצוא בכל סגמנט מוצרים שניתן להדגיש את כמות החלבון או להוסיף לו ערך. אבקות החלבון נמכרות כיום לא רק בחנויות המתמחות בספורט ותזונה אלא גם בסופרמרקטים רגילים, מה שמעיד על התרחבות השוק והפופולריות הגוברת של מוצרים אלו בקרב הציבור הרחב.
בבדיקה של סל מוצרי החלבון שברשתות השיווק, נמצאו פערים משמעותיים בין התחליפים ובין המוצרים המסומנים בחלבון לעומת אלה שלא. לדוגמה, הפער בין יוגורט בטעם טבעי של תנובה ליוגורט של המותג GO המועשר בחלבון מגיע ל־82% (ל־100 מ"ל). פער של 58% מצאנו בין יוגורט ביו טבעי של שטראוס לבין יוגורט PRO 20 טבעי של שטראוס, המכיל חלבון.
בתחום החטיפים, תוספת חלבון על פי רוב מכפילה את מחיר המוצר. חטיף דגנים של קורני יעלה עשרה שקלים – וחטיף חלבון יעלה 20. חטיף חלבון של סלים דליס יעלה 19.80 – בדיוק פי שניים מחטיף דגנים של אותו המותג. לשיא הגיע חטיף בייגלה של תנובה, שמחירו פי עשרה (!) מחטיף בייגלה רגיל של חברת אסם.