ארגון ההאקרים אנונימוס טוען: פרצנו לצה"ל ובידנו כרבע מיליון מסמכים

ההאקרים הפרו-פלסטינים טוענים היום כי לאחר שפרצו למשרד המשפטים, בידם כעת 20 ג'יגבייט של מידע הכולל כמעט רבע מיליון מסמכים הקשורים לצה"ל

ד"ר איתי גל צילום: מעריב אונליין
אנונימוס
אנונימוס | צילום: רויטרס
2
גלריה

בווידאו המצורף של ההאקרים ניתן לראות חלקים של מצגות פאוור פוינט ובהם אישים בצה"ל ומצגות עליהם מוצג לוגו של אגפי המטכ"ל. לא ברור אם המסמכים המופיעים בווידאו הם מזויפים.

על פי הערכות גורמי ביטחון בצה"ל, הסיכוי לפריצה נמוך עד אפסי, וייתכן שמדובר ב"לוחמה פסיכולוגית" של ההאקרים. מערכת המחשוב הצה"לית היא סגורה לחלוטין ומסווגת בסיווגי ביטחון בדרגות חומרה שונות. אם נעשתה אכן פריצה, לא סביר שחדרה למחשבי צה"ל, אולם ייתכן שנאספה מתוך קבצים של הכנות לדיונים ששהו על מחשבים אזרחיים בניגוד לפקודות.

בתחילת החודש טען אנונימוס כזכור כי פרץ למשרד המשפטים ושם את ידו על 8 מיליון תיקי נתונים בגודל כולל של 300 ג'יגבייט הכוללים גם פרטים אישיים של אלה המופיעים ברשימות. בחלק מהציוצים כותבים ההאקרים של אנונימוס הפועל משנת 2003: "לא נפסיק להשמיד את הציונים".

טוענים שפרצו למחשבי צה\'\'ל
טוענים שפרצו למחשבי צה\'\'ל | צילום: אינגאימג'

מתחילת החודש התריע מערך הסייבר הלאומי מפני גל התקיפות הצפוי בצל סיום הרמדאן והשיח העוין הגובר נגד ישראל ונגד מרחב האינטרנט הישראלי. החשש הוא מפני תקיפת אתרים, מערכות דיגיטליות ובהם בתים חכמים, הפצת מסמכים מסווגים, הדלפת פרטים אישיים, השתלת תוכנות מעקב ופריצה. במערך קראו לציבור בישראל להימנע מללחוץ על קישורים, ולדווח על כל חשד לתקיפה.

תגיות:
אנונימוס
/
האקרים
/
מתקפת סייבר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף