כאב ראש לאדמינים: וואטסאפ תגביל את מספר הפעמים שניתן להעביר הודעה

פייסבוק, הבעלים של יישומון המסרים המיידיים הסבירו כי מטרת השינוי הוא מלחמה ב"מידע לא נכון ושמועות". ההגבלה תיכנס לתוקף בכל העולם

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
וואטסאפ
וואטסאפ | צילום: AFP

כזכור, עד היום משתמשי וואטסאפ יכלו להעביר את ההודעות ל-20 משתמשים אחרים או קבוצות על פי ההודעה, שנמסרה מוקדם יותר היום, הצעד יושם לראשונה בהודו, בה הפצה של שמועות באמצעות הרשתות החברתיות אף הוביל לניסיונות רצח ומעשי לינץ'. כעת כאמור, ההגבלה שלא מאפשרת להעביר את אותה ההודעה ליותר מחמישה אנשים תיכנס לתוקף.

גרנד ציינה כי "בחצי השנה האחרונה ערכה פייסבוק ניסוי מוגבל בהיקפו, במסגרתו הוגבל מספר האנשים שאליהם ניתן להעביר הודעה קיימת בוואטסאפ". מהחברה נמסר: "וואטסאפ העריכה בזהירות את הניסוי והקשיבה לפידבק של המשתמשים בחצי השנה האחרונה, מגבלת ההעברה הפחיתה משמעותית את העברת ההודעות בכל העולם".

המגבלה תופעל בעבור משתמשים בכל הגרסאות העדכניות של וואטסאפ. הם מסרו עוד כי "הדבר יעזור לשמור את וואטסאפ ממוקדת בהודעות פרטיות עם אנשי קשר קרובים. נמשיך להאזין למשוב של משתמשים על החוויות שלהם, ולאורך זמן נחפש דרכים חדשות להתמודדות עם תוכן ויראלי". משמעות המגבלה היא, שבכל פעם שמשתמש ירצה להעביר הודעה הוא יוכל לסמן רק חמישה אנשי קשר, ניתן יהיה כנראה לבצע שוב את פעולת ההעברה ולבחור חמישה נמענים אחרים.

תגיות:
פייסבוק
/
ווטסאפ
/
פייק ניוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף