הממשל הסיני התקין תוכנת ריגול על הסמארטפונים של התיירים

תיירים המגיעים למחוז שינג'יאנג נדרשים להפקיד את המכשיר הסלולרי שלהם ועליו מותקנת תוכנה הסורקת את המידע המאוחסן בו. לא ידוע האם נעשה שימוש במידע

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
טלפון סלולרי
טלפון סלולרי | צילום: אינגאימג
2
גלריה

צילום מסך של מכשיר עליו הותקנה האפליקציה
צילום מסך של מכשיר עליו הותקנה האפליקציה | צילום מסך מתוך הגרדיאן

מניתוח שבוצע על ידי הגרדיאן, אנשי אקדמיה ומומחי אבטחת מידע עולה כי האפליקציה, שתוכננה על ידי חברה סינית, הותקנה על מכשירי אנדרואיד ואייפון, וחיפשה מונחים מנושאים שונים, בהם כאלה הקשורים להקצנה איסלאמית והמגזין שהפיק אל קעידה בחצי האי ערב. עוד עולה כי היא סרקה אחר מידע הקשור למדריכים לאמצעי לחימה, מידע על זמני צום הרמדאן, חומרים שנכתבו על ידי הדלאי למה ומוזיקה של להקת מטאל יפנית לצד מדריך קאוצ'ינג של סופר אמריקאי.

כ-100 מיליון בני אדם מבקרים מדי שנה במחוז, כך לדברי הרשויות בסין. ישנם כמה שלבים המדרשים כדי לעבור באזור, בהם לפתוח את הטלפון שלהם ולהפקיד אותו בידי אנשי מעבר הגבול. עדיין לא ברור היכן אוחסן המידע שהוצא מהמכשירים וכמה זמן הוא נשמר. אין כל הוכחה שהם עשו שימוש במידע כדי לעקוב אחרי האנשים מאוחר יותר, והאם המידע מאפשר להם לאכן את מיקום המכשיר.

תגיות:
ריגול
/
סין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף