רוב מוחץ קבע: השיח ברשתות אלים. את מי האשים בכך?

86 אחוזים מהציבור הישראל חושב השיח ברשתות אלים ושהוא הגורם המרכזי לשסע הציבורי, כמו גם שהקורונה עודדה שיח פוגעני. אצבע מאשימה ברורה מאוד הופנתה לגבי האחראים לכך

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה
פייסבוק, וואטסאפ
פייסבוק, וואטסאפ | צילום: LIONEL BONAVENTURE/AFP via Getty Images

הקורונה, שעוררה שסעים רדומים בחברה הישראלית והגבירה את המתחים, נותנת גם כן את אותותיה בסקר, לפיו כ-66 אחוזים סבורים כי השיח היום קיצוני יותר משהיה טרם פרוץ מגיפת הקורונה. עם זאת, כשבעה אחוזים בלבד חשים כי השיח כיום מתון יותר מבעבר.

בנוסף, 47 אחוזים טוענים כי אנשי ציבור לא צריכים לחסום מגיבים משום שכל תגובה המופנית אליהם היא לגיטימית. על השאלה מה ניתן לעשות כדי למתן את השיח ברשת, השיבו 63 אחוזים כי חסימת מגיבים אלימים תסייע בכך, אך הם סבורים כי חסימה שכזו צריכה להתבצע על ידי הפלטפורמות או מנהלי הקבוצות – ולא על ידי גורמים מוסדיים או ממשלתיים.

הסקר בוצע ע"י מכון גיאוקרטוגרפיה, בקרב 700 משתמשי אינטרנט בגילאי 18 ומעלה, המהווים מדגם מייצג לאוכלוסייה היהודית והערבית בישראל.

תגיות:
רשתות חברתיות
/
פייסבוק
/
טוויטר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף