הפיילוט שמפתחת עיריית רהט על מנת להילחם באלימות הגואה

העירייה שנאבקת בנתוני פשיעה קודרים בשנים האחרונות תעשה שימוש באפליקציה חדשה, שפותחה במטרה לסייע לתושבים בדיווח על אירועי אלימות ובאיתור מיקומם

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
דנית ירוחם ומישל קלירוף
דנית ירוחם ומישל קלירוף | צילום: המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון

האפליקציה מאפשרת לתושבים לדווח בזמן אמת על התרחשות אלימה בלחיצת כפתור אחת למוקד העירוני - וכך לסייע באיתור המיקום המדויק של התושב המדווח, ולהכווין אליו את גורמי הסיוע והטיפול המתאימים. האפליקציה מספקת סטטיסטיקה מובנית של האירועים השונים לצורך שימוש העירייה ולבקרה, וזאת על מנת לאפיין אזורים "חמים" ונושאי טיפול מרכזיים.

בימים אלה החל כאמור שלב הפיילוט, בשיתוף הפעולה בין העירייה ל־SCE, שבמסגרתו האפליקציה הותקנה על מכשירי טלפון של מספר מתנדבים המדווחים למוקד העירוני. הפיילוט עתיד להימשך מספר חודשים, ולאחריו ייאספו תובנות על השימוש באפליקציה. הפרויקט בוצע בהנחייתה של חברת סגל המחלקה להנדסת תעשייה וניהול ד"ר סבטלנה דייצ'מן, ובשיתוף עם נורן שומאף ומנאל אבו כף, בוגרות המחלקה להנדסת תוכנה ב־SCE, וחברת סגל המחלקה להנדסת תוכנה ד"ר הדס חסידים.

תגיות:
טכנולוגיה
/
אלימות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף