האסטרונאוטית כריסטינה קוך שברה את שיא השהייה בחלל לנשים

שישה אסטרונאוטים שוהים בימים אלה בתחנת החלל הבינלאומית בהם אחת ששברה שיא היסטורי. היא צפויה לחזור לכדור הארץ בחודש פברואר

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
כריסטינה קוך
כריסטינה קוך | צילום: רויטרס

באוקטובר האחרון, קוך עשתה היסטוריה פעם נוספת - כאשר ביצעה הליכת חלל ביחד עם חברה, ג'סיקה מאיר בת ה-42. זו הפעם הרביעית שקוך, שנמצאת בחלל כבר למעלה מ-200 ימים מבצעת את הפעולה, והפעם הראשונה עבור מאיר, אך זו אינה הסיבה שהן עשו היסטוריה. למעשה, זו הפעם הראשונה בה שתי נשים מבצעות הליכת חלל כצוות, והשתיים צפויות לשהות בחלל כשש וחצי שעות. מטרת המשימה שלהן היא להחליף יחידת טעינה של סוללה לקויה בצד החיצוני של התחנה.

במהלך ביצוע המשימה, השתיים שוחחו עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. "אתן נשים אמיצות מאוד ומה שאתן עושות זה פשוט מדהים", אמר, "אני חייב להגיד לכן שאני לא בטוח שהייתי רוצה לעשות דבר כזה בעצמי". בהמשך שאל אותן מה המסר שלהן לנשים שצופות בהן ומתעניינות בתחום החלל. מאיר, שנמצאת בחלל מזה כמה שבועות השיבה: "היו עוד נשים שעשו את זה לפנינו אבל זו הפעם הראשונה שיש שתי נשים שעושות את זה ביחד. אנחנו עושות את העבודה שהוכשרנו והתכוננו אליה כך שעבורנו זה לא דבר רציני במיוחד. עם זאת, אנחנו מבינות שמדובר בהישג".

כאמור האסטרונאוטית צפויה להישאר בחלל עד פברואר 2020, וכך למעשה תזכה להיות חלק משלוש משלחות שונות - 59, 60 ו-61. המשימה שלה תימשך 328 ימים והיא השנייה באורכה בהיסטוריה של נאס"א. נכון להיום, בשיא מחזיק האסטרונאוט לשעבר סקוט קלי, ששהה בחלל החיצון 340 יום, בין השנים 2015-2016.

תגיות:
נאס"א
/
אסטרונאוטים
/
כריסטינה קוך
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף