עשתה היסטוריה: האסטרונאוטית כרסיטינה קוך שבה לכדור הארץ אחרי 328 ימים

האסטרונאוטית האמריקאית שבה לכדור הארץ ונחתה בקזחסטן בשעות הבוקר. במהלך השנה האחרונה היא בילתה למעלה מ-42 שעות מחוץ לתחנת החלל

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
כריסטינה קוך
כריסטינה קוך | צילום: רויטרס

במהלך המסע הארוך שלה, קוך חגה מסביב לכדור הארץ 5,248 פעמים וביצעה שש הליכות חלל (בהן אחת שעשתה היסטוריה - עם חברתה לקורס ג'סיקה מאיר). היא בילתה בסך הכל 42 שעות ו-15 דקות מחוץ לתחנת החלל הבינלאומית, כך עולה מההודעה של נאס"א. עוד נכתב כי המשימה של קוך תעזור לבכנות למסע העתידי למאדים. "המשימה הארוכה של קוך תספק לחוקרים את ההזדמנות לצפות בהשפעה של השהייה בחלל על גוף האישה, זאת כחלק מההכנות לחזור לחלל במסגרת פרויקט ארטמיס, וכן למשימה למאדים".

היא אמרה בראיון מהחלל לרשת CNN כי היא מקווה שהשיא שלה יישבר בהקדם על ידי אישה אחרת, דבר שמעיד על כך שממשיכים לחצות את הגבולות האפשריים. בהמשך הראיון פנתה לילדות צעירות שמנסות להגשים את החלומות שלהן, והסבירה: "תעשי מה שמפחיד אותך. כולם צריכים לחשוב מה מסקרן אותם ומה שואב אותם פנימה. הדברים האלה יכולים להיות קצת מפחידים אבל הם בדרך כלל נועדו כדי לעניין אותך".

האסטרונאוטית הוסיפה כי "אם הדברים שאת רוצה נמצאים מחוץ לטווח שניתן להגיע אליהם לפי דעתך, אבל את עדיין מצליחה - זה משתלם עבורך בדרכים רבות". היא סיכמה: "זה יכול להיות מתגמל עבורך באופן אישי וזה אומר שאתה מחזיר משהו לעולם בצורה המירבית ביותר".

קוך בת ה-40, המריאה לתחנת החלל הבינלאומית ב-14 במרץ השנה, על סויוז MS-12, לצד אלכסיי אובצ'ין ואת ניק הייג. היא ביצעה את הליכת החלל הראשונה שלה 15 ימים מאוחר יותר, וכך הפכה לאישה ה-14 שביצעה הליכת חלל. כאמור היא היתה אמורה לבצע אותה יחד עם האסטרונאוטית אן מקליין, בפעם הראשונה בו יש צוות שכולו מורכב מנשים, אולם עקב בעיות בגודלי חליפות החלל התקינות, השיבוץ הוחלף, והיא ביצעה אותה יחד עם הייג.

כאמור, במהלך שהותה בחלל היא זכתה להיות חלק משלוש משלחות שונות - 59, 60 ו-61.

תגיות:
תחנת החלל הבינלאומית
/
נאס"א
/
כריסטינה קוך
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף