ינגבו בסיבוב או ריחוף? כך נראה החומוס הראשון בחלל

מרבית גרגירי החומוס ששוגרו לתחנת החלל הבינלאומית נבטו, פחות מיומיים לאחר שהחממה הופעלה בחלל. עדיין לא ידוע כיצד השורשים של החומוס יצמחו

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
תחנת החלל הבינלאומית
תחנת החלל הבינלאומית | צילום: רויטרס
4
גלריה

טרם ידוע כיצד יצמחו השורשים של החומוס בתנאי תת כבידה. בינתיים הגרגירים נמצאים בתוך ג'ל מיוחד שייצרה קבוצת חיפה – המכיל דשן המספק לגרגירים את התזונה לצמיחה. את הצילומים מקבלים המדענים של הניסוי היישר לכדור הארץ באמצעות מצלמות ייחודיות שפיתחה חברת מדטרוניק.

גרגירי החומוס שנבטו בחלל
גרגירי החומוס שנבטו בחלל | צילום: מדטרניק
גרגירי החומוס שנבטו בחלל
גרגירי החומוס שנבטו בחלל | צילום: מדטרוניק
גרגירי החומוס שנבטו בחלל
גרגירי החומוס שנבטו בחלל | צילום: מדטרוניק

כזכור, את הניסוי המיוחד, שנמנה על רשימת הניסויים הנכללים בפרויקט רקיע, מוביל ד"ר יהונתן ויינטראוב, ממייסדי SpaceIL, שנבחר לאחד מבין 10 מדענים שקיבלו מענק תמיכה מממשלת ארה"ב להקמת מעבדה באוניברסיטת סטנפורד. בבסיס הניסוי הכחול-לבן, על טהרת החומוס הישראלי, עומד גם זן גרגירי החומוס הכי ישראלי שיש, "זהבית", שפותח בישראל, ונבחר במשותף עם  פרופ' אייל שמעוני, סמנכ"ל הטכנולוגיות של קבוצת שטראוס, בזכות תכונות ייחודיות שירתמו להצלחת הניסוי.

"חשבנו על מאכל שהוא מזין, בבחינת 'סופר פוד', וגם בעל יכולות חמצון, ומצאנו שהחומוס הוא עתיר חלבון, ולכן בעל ערך תזונתי רב וגם משחרר חמצן לאוויר, שני אספקטים חשובים שיהוו בסיסיים להקמתה של מושבה חקלאית ראשונה על הירח", הסביר ויינטראוב.

תגיות:
חומוס
/
תחנת החלל הבינלאומית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף