בעקבות תנאי מזג האוויר: נחיתתו של האסטרונאוט הישראלי איתן סטיבה נדחתה

הנחיתה שתוכננה להתקיים מחר תעבור למועד אחר שטרם נקבע. חזרתם של ארבעת חברי הצוות במשימת AX-1, של חברת אקסיום ספייס, בהם האסטרונאוט הישראלי איתן סטיבה, צפויה להימשך כיממה

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
איתן סטיבה בטקס הפרידה מתחנת החלל הבינלאומית
איתן סטיבה בטקס הפרידה מתחנת החלל הבינלאומית | צילום: צילום מסך
2
גלריה

ארבעת חברי הצוות במשימת AX-1, של חברה אקסיום ספייס, בהם האסטרונאוט הישראלי איתן סטיבה היו אמורים להתחיל היום (שלישי) את המסע הארוך בחזרה לכדור הארץ, שיימשך כ-17 שעות. טרם יציאתם למסע, הם השתתפו בטקס פרידה מיוחד שנערך בתחנת החלל הבינלאומית, במהלכו סיכמו את ימי המשימה, וסיפרו בקצרה אודות העשייה בתחנת החלל הבינלאומית. יחד עם זאת, בשעה 22:00 (שעון ישראל) נודע כי בעקבות תנאי מזג האוויר, מועד הנחיתה נדחה ולא יתקיים מחר, אלא במועד אחר שטרם פורסם.

צפו במשדר:

סטיבה שיתף מחוויותיו וסיפר: "איחרתי לפגישה כי בדיוק עברנו מעל ישראל, שמים בהירים. זה היה כיף גדול לראות את ישראל מצפון עד דרום. 10 ימים פה היו מיוחדים במינם, כל הצוות, כל מי שרואים פה, נתן יד ואנחנו עזרנו להם בפעילויות שלהם. שיתוף הפעולה הבינלאומי הזה מרשים ומיוחד במינו. למדנו המון, מרגיש כאילו רק התחלתי, ואני מוכן להישאר פה עוד איזה חודש. לאחר מכן איחל איתן חג שמח לכל צופי המשדר.

איתן סטיבה בחלל
איתן סטיבה בחלל | צילום: NASA

מספר שעות לאחר תום הטקס, הארבעה היו צפויים להיפרד מיתר האסטרונאוטים הנמצאים בתחנה, ולהיכנס לתוך קפסולת הדרגון בה ישבו במהלך המסע הארוך לכדור הארץ. הם ייכנסו לקפסולה במהלך הלילה, ורגע ההתנתקות הסופית מהתחנה צפוי בסביבות השעה חמש בבוקר (שעון ישראל).

תגיות:
אסטרונאוטים
/
איתן סטיבה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף