שני ספרי בישול שחוקים של שחקנית הקולנוע האמריקאית מרילין מונרו עומדים כעת למכירה פומבית, ושופכים אור על חיי הבית האינטימיים והרגלי האכילה הלא שגרתיים של הכוכבת האייקונית משנות ה-50.
ספרי הבישול, במהדורה של שנת 1951, נכתבו על ידי הטבחים פאני פומר ואירמה רומבאור. הם עמוסים לעייפה ברשומות בכתב ידה של מונרו, המפרטות את הארוחות שנהגה לאכול מדי יום, גזרי מתכונים מעיתונים ואפילו את רשימות הקניות שלה לסופר.
מהרשומות עולה כי מונרו הייתה נהנית מארוחת בוקר דשנה של דגני בוקר חמים, יחד עם שתי פרוסות טוסט וכוס חלב או קקאו. לארוחת הצהריים היא אכלה ביצה או ספגטי ברוטב עגבניות או חמאה, ובערבים הייתה מכינה לעצמה לעתים קרובות חתיכת בקר או כבד עוף עם תפוחי אדמה או שעועית. בשעת לילה מאוחרת קינחה בפודינג אורז.