בלקט המלצות התרבות: מתכוננים לוולנטיינס דיי, פתיחת עונת התערוכות במוזיאון פתח תקוה, שלומי שבן חוזר לאלבומו השני "עיר", תערוכת יחיד לאמן קורן הרשקוביץ, במוזיאון הטבע יתקיימו פעילויות לילדים ב"חודש דרווין", "קול אדם" - יצירה חדשה של רמי באר ולהקת המחול הקיבוצית.
רומנטיקה אהבה ומשברים. וולנטיינס דיי - סינמטק ירושלים
"קרא לי בשמך" בבימויו של לוקה גואדנינו, עיבוד קולנועי מופתי לספרו של אנדרה אסימן. איטליה של שנות ה-80, מבלה נער בן 17 את חופשת הקיץ בוילה המשפחתית כשאל המקום מגיע גבר יפה תואר המעורר בנער רגשות לא מוכרים, ועוד.
מהביטלס באהבה
לכבוד יום האהבה, הפסנתרן והמלחין הבינלאומי גיא מינטוס יבצע משירי האהבה של הביטלס בביצועים מיוחדים להיטים Yesterday, I want to hold your hand, Here there and everywhere, For no one ועוד.
מינטוס חושף את הרבדים העמוקים של שירי הלהקה החשובה בכל הזמנים ומעניק להם זווית חדשה ובלתי צפויה תוך שמירה על הקסם הנצחי של המקור.
עונת תערוכות חדשה - מוזיאון פתח תקווה לאמנות
שש תערוכות חדשות פותחות את עונת התערוכות במוזיאון פתח תקווה לאמנות. התערוכות עוסקות בגוף האנושי שעבר טלטלה מאז השבעה באוקטובר. בתערוכות: "לו הייתי גוף", תערוכה קבוצתית המפגישה אמניות ואמנים שעוסקים בשבריריותו ובחלקיותו של הגוף, על שלל מופעיו הפיזיים והנפשיים.
"עיר" של שלומי שבן - סדרת השתקפויות
האלבום שיצא בשנת 2007, אחרי שבע שנות שתיקה, הפך עם השנים לאחד האלבומים האהובים והמוערכים של שבן. על במה שתיבנה במיוחד לערב זה, ילבשו השירים צורה וחיים ויככבו בערב מוסיקלי- סינמטי- תיאטרלי חד- פעמי.
השירים "האזרח האחד״, ״מוכן לאהבה", ״מותק את אצלי בראש", "עברנו לצפון" ועוד, זכו באלבום המקורי לליווי של 15 כלי מיתר, יבוצעו על ידי תזמורת קאמרית מלאה. המלחין והמתזמר יבגני לויטס שעובד עם שלומי בעשור האחרון תזמר מחדש את שירי האלבום.
על-כימיה מכושפת - תערוכת יחיד לקורן הרשקוביץ - Global Art
הבראשיתיות במרקם החומר ובטקסטורות מתחברת ישירות לטבע ולאדמה. "אבי שהיה מהנדס, הכניס אותי לעולם הכימיה, החומרים והרכבם, הטבלאות הטקסונומיות, הטבלה המחזורית וכו'.לתפיסתי כבר מילדות: חומר שווה צורה" מספר האמן.
קורן הרשקוביץ יוצר עבודות אמנות ייחודיות המצויירות ונחתמת בבטון רך. לדבריו, הגוונים שהציור מקבל שומרים על מונוטוניות הכולאת סערה. לפעמים מה שנדמה כרך הוא בעצם הקשה. מה שנדמה כאהבה הופך לשנאה. הפרופורציות והקומפוזיציה אינן מוגדרות ומדגישות את הסובייקטיביות הקיימת במבט הייחודי של האמן.
חודש דרווין במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט
מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט מציע מגוון פעילויות לכל המשפחה בנושא אבולוציה שיתקיימו בימי שבת במהלך פברואר 2025. לרגל יום דרווין הבינלאומי, המצויין בעולם ביום הולדתו ב-12 בפברואר, מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט באוניברסיטת תל אביב מקדיש את חודש פברואר לגילויו של דרווין. מדי שבת בחודש פברואר יתקיימו במוזיאון מגוון פעילויות לכל המשפחה.
"קול אדם" - רמי באר - להקת המחול הקיבוצית
עם פרוץ המלחמה אולצה להקת המחול הקיבוצית לעקור מביתה שבקיבוץ געתון בגליל המערבי. רקדנים זרים רבים עזבו. מסעות ההופעות הבינלאומיים בוטלו וכן ההכשרות, הקורסים, ועוד. הלהקה עברה להתאמן בקיבוץ מזרע.
בתקופה זאת רקדניה הישראליים של קיבוצית 2 ערכו עשרות מפגשים וסדנאות לאלפי מפונים מכל רחבי הארץ. ובימים אלה שבה הלהקה לביתה. יצירתו החדשה של רמי באר "קול אדם" נוצרה בתקופה זו, ותעלה בבכורה עולמית בתאריכים 20-21/2 בבית האופרה, המשכן לאומנויות הבמה בתל אביב.