תרבות במלחמה: אירועי יום האהבה ברחבי הארץ - גם למשפחה

לקראת הולנטיינס דיי, כל ההופעות והפעילויות הכי שווים בתקופה הנוכחית. בין הקרנות סרטי קלאט, מופע מוזיקלי מאת שלומי שבן, תערוכות במוזיאון פתח תקווה לאומנות ואפילו סיור לילדים במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מוזאון הטבע ע"ש שטיינהרדט תל אביב
מוזאון הטבע ע"ש שטיינהרדט תל אביב | צילום: שי בן אפרים
8
גלריה

בלקט המלצות התרבות: מתכוננים לוולנטיינס דיי, פתיחת עונת התערוכות במוזיאון פתח תקוה, שלומי שבן חוזר לאלבומו השני "עיר", תערוכת יחיד לאמן קורן הרשקוביץ, במוזיאון הטבע יתקיימו פעילויות לילדים ב"חודש דרווין", "קול אדם" - יצירה חדשה של רמי באר ולהקת המחול הקיבוצית.

רומנטיקה אהבה ומשברים. וולנטיינס דיי - סינמטק ירושלים

"קרא לי בשמך" בבימויו של לוקה גואדנינו, עיבוד קולנועי מופתי  לספרו של אנדרה אסימן. איטליה של שנות ה-80, מבלה נער בן 17 את חופשת הקיץ בוילה המשפחתית כשאל המקום מגיע גבר יפה תואר המעורר בנער רגשות לא מוכרים, ועוד.

קזבלנקה
קזבלנקה | צילום: צילום מסך

מהביטלס באהבה

לכבוד יום האהבה, הפסנתרן והמלחין הבינלאומי גיא מינטוס יבצע משירי האהבה של הביטלס בביצועים מיוחדים להיטים Yesterday, I want to hold your hand, Here there and everywhere, For no one ועוד.

מינטוס חושף את הרבדים העמוקים של שירי הלהקה החשובה בכל הזמנים ומעניק להם זווית חדשה ובלתי צפויה תוך שמירה על הקסם הנצחי של המקור.

אבי רוד, הביטלס
אבי רוד, הביטלס | צילום: עטיפה

עונת תערוכות חדשה - מוזיאון פתח תקווה לאמנות

שש תערוכות חדשות פותחות את עונת התערוכות במוזיאון פתח תקווה לאמנות. התערוכות  עוסקות בגוף האנושי שעבר טלטלה מאז השבעה באוקטובר.  בתערוכות: "לו הייתי גוף", תערוכה קבוצתית  המפגישה אמניות ואמנים שעוסקים בשבריריותו ובחלקיותו של הגוף, על שלל מופעיו הפיזיים והנפשיים.

עופר ללוש
עופר ללוש | צילום: מולי גולדברג

"עיר" של שלומי שבן - סדרת השתקפויות

האלבום שיצא בשנת 2007, אחרי שבע שנות שתיקה, הפך עם השנים לאחד האלבומים האהובים והמוערכים של שבן. על במה שתיבנה במיוחד לערב זה, ילבשו השירים צורה וחיים ויככבו בערב מוסיקלי- סינמטי- תיאטרלי חד- פעמי.

השירים "האזרח האחד״, ״מוכן לאהבה", ״מותק את אצלי בראש", "עברנו לצפון" ועוד, זכו באלבום המקורי לליווי של 15 כלי מיתר, יבוצעו על ידי תזמורת קאמרית מלאה. המלחין והמתזמר יבגני לויטס שעובד עם שלומי בעשור האחרון תזמר מחדש את שירי האלבום.

שלומי שבן, ''עיר''
שלומי שבן, ''עיר'' | צילום: עמית ישראלי

על-כימיה מכושפת - תערוכת יחיד לקורן הרשקוביץ - Global Art

הבראשיתיות במרקם החומר ובטקסטורות  מתחברת ישירות לטבע ולאדמה. "אבי שהיה מהנדס, הכניס אותי לעולם הכימיה, החומרים והרכבם, הטבלאות הטקסונומיות, הטבלה המחזורית וכו'.לתפיסתי כבר מילדות: חומר שווה צורה" מספר האמן.

קורן הרשקוביץ יוצר עבודות אמנות ייחודיות  המצויירות ונחתמת בבטון רך. לדבריו, הגוונים שהציור מקבל שומרים על מונוטוניות הכולאת סערה. לפעמים מה שנדמה כרך הוא בעצם הקשה. מה שנדמה כאהבה הופך לשנאה. הפרופורציות והקומפוזיציה אינן  מוגדרות ומדגישות את הסובייקטיביות הקיימת במבט הייחודי של האמן.

יצירה של קורן הרשקוביץ
יצירה של קורן הרשקוביץ | צילום: קורן הרשקוביץ

חודש דרווין במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט

מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט מציע מגוון פעילויות לכל המשפחה בנושא אבולוציה שיתקיימו בימי שבת במהלך פברואר 2025. לרגל יום דרווין הבינלאומי, המצויין בעולם ביום הולדתו ב-12 בפברואר, מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט באוניברסיטת תל אביב מקדיש את חודש פברואר לגילויו של דרווין. מדי שבת בחודש פברואר יתקיימו במוזיאון מגוון פעילויות לכל המשפחה.

מוזיאון הטבע על שם שטיינהרדט
מוזיאון הטבע על שם שטיינהרדט | צילום: איתי בנית

"קול אדם" - רמי באר - להקת המחול הקיבוצית

עם פרוץ המלחמה אולצה להקת המחול הקיבוצית לעקור מביתה שבקיבוץ געתון בגליל המערבי. רקדנים זרים רבים עזבו. מסעות ההופעות הבינלאומיים בוטלו וכן ההכשרות, הקורסים,  ועוד. הלהקה עברה להתאמן בקיבוץ מזרע.

בתקופה זאת רקדניה הישראליים של קיבוצית 2 ערכו עשרות מפגשים וסדנאות לאלפי מפונים מכל רחבי הארץ. ובימים אלה שבה הלהקה לביתה. יצירתו החדשה של רמי באר "קול אדם" נוצרה בתקופה זו,  ותעלה בבכורה עולמית בתאריכים 20-21/2 בבית האופרה, המשכן לאומנויות הבמה בתל אביב.

''קול אדם'', להקת המחול הקיבוצית
''קול אדם'', להקת המחול הקיבוצית | צילום: אייל הירש
תגיות:
יום האהבה
/
תרבות
/
שלומי שבן
/
מוזיאון
/
ולנטיינז דיי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף