יום המוזיאונים הבין-לאומי מתקיים ברחבי העולם מדי שנה בחודש מאי, במטרה לחשוף את העושר התרבותי של המוזיאונים, לעודד את הציבור לבקר בהם ולהגביר את המודעות לתפקידם של המוזיאונים בחברה. בישראל, מתקיים היום המיוחד מדי שנה בל"ג בעומר.
השנה יעמוד יום המוזאונים הבין-לאומי בסימן "הכח של המוזאונים". נושא זה נבחר במטרה להפנות זרקור אל תפקידם החשוב של המוזאונים בפיתוח קהילה, בהצמחת דור מחונך ומשכיל, ביצירת מרחב וחדשני ומהפכני, ובשימור היציבות בעולם המודרני. הכניסה למוזאונים כאמור ללא עלות, אך חלק מהפעילויות יתקיימו בתשלום, יש לבדוק מול המוזאון הנבחר.
"בשנה האחרונה המוזיאונים הראו את כוחם וחוסנם למרות הקורונה והמצב הביטחוני והפוליטי", אומרת יו"ר איגוד המוזאונים ואיקו"ם ישראל, רז סמירה, "אנו, אנשי המוזיאונים בישראל שמחים לעמוד בשליחותנו למען החברה, לטיפוח ערכי רוח, זהות, סובלנות ומורשת, שמחברים אותנו זה לזה, ונותנים לנו כוח המהווה את החוסן הלאומי והתרבותי שלנו. ביום המוזיאונים הבינלאומי, פותחים המוזיאונים בישראל את שעריהם בחינם ומזמינים אתכם לשפע של סיורים, יצירה, סדנאות, הרצאות ופעילויות".