לא צריך לצעוק: ככה משתמשים נכון בסימן הפיסוק הפופולרי

אחד מסימני הקריאה שהכי קל (וכיף) לשכפל הוא סימן הקריאה, אבל כמו הנקודה - יש גבול לכל תעלול; האקדמיה ללשון עושה כרגיל סדר בעניינים - בואו ללמוד מתי אפשר לפזר בנדיבות סימני קריאה, ומתי צריך לומר "די!"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אישה משתמשת בסמארטפון
אישה משתמשת בסמארטפון | צילום: אינגאימג'

הכפלת אותיות וסימנים בהודעות כתובות היא לא רק אמצעי של משתמשי טיקטוק ואינסטגרם - כל מי שגדל בשלב כזה או אחר עם האינטרנט, מחשבים וסמארטפונים מצא את עצמו כותב שורת צחוק אין סופית שכולה מורכבת מאות אחת שחוזרת על עצמה, או החליט להדגיש רגש מסוים עם הרבה סימני קריאה. יש תורה שלמה מאחורי הדרך שבה אנחנו משתמשים באותיות וסימנים כדי להביע את עצמנו היטב בכתיבה - אבל לא בזה נתעסק הפעם.

עוד ציינה האקדמיה כי היא ממליצה להשתמש בשלושה סימני פיסוק להדגשה יתרה ולא יותר, אבל שוב - מדובר בהמלצה בלבד, וזה מגיע מהמוסד שלא נתן חלופה עברית למילה 'אקדמיה', והחליט בשנת 2021 שהמין הדקדוקי של גרב הוא זכר ונקבה (ולא זכר בלבד) בגלל לחץ חברתי.

תגיות:
האקדמיה ללשון העברית
/
סימני פיסוק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף