אחרי 15 שנה של כתיבה מאחורי שם עט, הסופר הישראלי המוכר לקוראיו כ"תה" חשף אמש (רביעי) לראשונה את זהותו. במהלך אירוע השקת ספרו החדש, "קוראים לי תה", התברר כי מאחורי הדמות הספרותית עומד תומר נוימן.
נוימן פרסם לאורך השנים שמונה ספרים תחת שם העט "תה", בהם שלושה שהוגדרו כרבי-מכר, ובמקביל צבר קהל של עשרות אלפי קוראים ועוקבים ברשתות החברתיות. במשך כל התקופה הוא הקפיד שלא לחשוף בפומבי את שמו ואת פניו, והאנונימיות הפכה לחלק בלתי נפרד מהדמות שבנה סביב כתיבתו.
החשיפה הגיעה עם צאת ספרו השמיני, "קוראים לי תה", שעוסק במידה רבה בדיוק בפער הזה שבין האדם שמאחורי הכתיבה לבין הפרסונה שנוצרה סביבו. הספר מוגדר כאוטוביוגרפיה של דמות בדיונית ומערב פרטים מחייו של נוימן עם אלמנטים מובהקים של פנטזיה ובדיה.
במרכז העלילה עומד סופר אנונימי שנקלע למצוקה כלכלית ומקבל הצעה חריגה מאישה מסתורית: "אני רוצה לקנות אותך לשנה". משם מתפתח סיפור שבו משתלבים, בין היתר, אירועים מחייו של המחבר, שיחות עם סופרים מתים, עסקה פאוסטית ודמות של מחלת סרטן המקבלת נוכחות ממשית. הספר משחק במכוון עם השאלה מה מתוך הדברים התרחש באמת ומה שייך לעולם הבדיוני.
לדברי נוימן, ההחלטה להיחשף מגיעה דווקא לאחר שהרגיש כי הדמות של "תה" כבר הפכה לישות נפרדת ממנו. "כשהתחלתי לכתוב בתור 'תה' לפני 15 שנה, לא היה פער ביני ובין הדמות. זו הייתה דרך לכתוב בלי להצטרך להתמודד עם אנשים סביבי", הסביר.
לדבריו, עם השנים השתנתה מערכת היחסים שלו עם שם העט: "התפצלנו, והוא קיבל חיים משלו במחשבות הקוראים והעוקבים ברשתות. 'קוראים לי תה' משלים את הפיצול ומעניק ל'תה' הדמות את הסיום המגיע לה, כדי שהאדם שיצר אותה יוכל לחיות עתה בלעדיה, ללא כובע או מסכה". באירוע ההשקה שבו נחשפה זהותו של נוימן נכחו גם אסיף אלקיים, מושיק גלמין, מרסל מוסרי וניר ברגר.