טום קרוז בצרות: הישראלים שתובעים את הפקת "אהבה בשחקים"

משפחתו של הישראלי יובל יונאי, שמאמרו היווה השראה לסרט המקורי, תובעת את חברת פרמאונט על הפרת זכויות יוצרים. החברה: "הטענות הללו אינן מוצדקות, נגן על עצמנו במרץ"

קיץ ברבנר צילום: יח"צ
מעריב אונליין
מעריב אונליין | צילום: מעריב אונליין

משפחתו של הסופר הישראלי שמאמרו שימש השראה לסרט "אהבה בשחקים" ("טופ גאן") משנת 1986, בכיכובו של טום קרוז, תבעה אמש את חברת "פרמאונט" על הפרת זכויות יוצרים על סרט ההמשך, "אהבה בשחקים: מארוויק", שזוכה בימים אלו להצלחה רבה בקופות.

לפי תלונה שהוגשה לבית המשפט הפדרלי בלוס אנג'לס, חברת פרמאונט העולמית לא הצליחה לרכוש מחדש את הזכויות למאמר "Top Guns" של אהוד יונאי משנת 1983 ממשפחתו, לפני שהוציאה את סרט ההמשך, שהספיק לגייס עד כה 557 מיליון דולר ברחבי העולם.

אלמנתו, שוש יונאי ובנו, יובל יונאי, המתגוררים בישראל אמרו כי פרמאונט התעלמה בכוונה מכך שזכויות היוצרים חזרו אליהם בינואר 2020, ובכך הפרו את חוק זכויות היוצרים הפדרלי.

חברת פרמאונט מסרה בתגובה: "הטענות הללו אינן מוצדקות, ואנו נגן על עצמנו במרץ".

התביעה מבקשת פיצויים לא מוגדרים, כולל כמה רווחים מ"אהבה בשחקים: מארוויק", ולחסום את פרמאונט מלהפיץ את הסרט או סרטי המשך נוספים.

תגיות:
טום קרוז
/
אהבה בשחקים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף