אלים, קומי וקיצוני: איך הפך "מי מפחד מסנטה?" לסרט הכי מצליח בישראל

ד"ר אבנר שביט סיפר לאיריס קול ב-103FM: "הסרט הוכיח את האמירה הקלישאתית שהכול מתחיל בדמויות. הרעים אתה באמת מקווה שיהיה להם רע. סנטה אתה באמת רוצה שהוא יצליח וישרוד את הקרב מול הכנופייה"

קיץ ברבנר צילום: יח"צ
מתוך מי מפחד מסנטה
מתוך מי מפחד מסנטה | צילום: מסך

"הסרט כשלעצמו, נהניתי מכל שניה", הוסיף שביט. "הוא סרט אלים, יש בו סצנה שמשתמשים במפצח אגוזים לא כדי לפצח אגוזים - אלא משהו שנראה כמו, מספיק ברור? אבל בתוך הז'אנר הזה, שילוב של קומדיה שחורה, זה לא סרט מפחיד, סרט מאוד אלים, שההומור שלו מאוד קיצוני. למי שזה לא מפריע לו סצנות כאלה הסרט מאוד מהנה".

"הסיפור, יש כאן אחוזה שמתכנסת בה משפחה עשירה ובלתי נסבלת, ואז מגיעה חבורת פושעים כדי לגנוב להם את הכסף, יש להם 30 מיליון דולר בשטרות. חבורת הפושעים הזו, התוכנית שלהם מאוד מדוקדקת, אבל הם לא לקחו בחשבון דבר אחד - סנטה קלאוס בסביבה, הוא לא סתם סנטה נחמד עם זקן אלא הוא בן אדם או יישות, לא ברור בדיוק מה הוא בסרט, לא כדאי להתעסק איתו. הוא קורע לפושעים את הצורה וכל העלילה הזו מועתקת גם מ'מת לחיות' וגם מ'שכחו אותי בבית'".

הסרט הזה הוכיח לי את האמירה הקלישאתית שהכול מתחיל בדמויות. הדמויות כל כך טובות, הרעים אתה באמת מקווה שיהיה להם רע. סנטה אתה באמת רוצה שהוא יצליח וישרוד את הקרב מול הכנופייה. הסרט מצליח לגרום לנו לאכפתיות למה שאנחנו רואים על המסך. חוץ מזה, הוא עשוי מאוד טוב. הסרט מוכיח שלא צריך בהכרח כוכבים, הסרט מצליח יותר מסרטים שיש בהם הרבה כוכבים. זה לא סרט שצריך כוכבים, זה סרט שמסתפק בסיפור ובאלימות. דבר אחר, הוא משלב בין הרבה דברים. הוא גם מותחן פעולה מאוד אלים אבל גם קומדיה שחורה, וגם למרות כל זה, למרות ההקדמה שעשינו, יש בו גם מסר מתוק, אופטימי ורוחני לגבי המשמעות של חג המולד ואמונה.

תגיות:
בתי קולנוע
/
סרט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף