האם תיארה את הרגעים הדרמטיים שקדמו למותו של בנה. לדבריה, היא ניסתה לכבות את האש שאחזה בגג הבקתה באמצעות צינור מים, אך גילתה שאספקת המים נותקה. מצבו הבריאותי של רורי והקושי בהליכה, יחד עם שבר בזרועה של האם, מנעו ממנה להוציא אותו מהבקתה הבוערת.
"הוא אמר לי 'אמא, תעזבי אותי'", שחזרה האם בדמעות, "אבל אמא לא יכולה לעזוב את הילד שלה". לאחר שניסיון ההתקשרות למוקד החירום נכשל, היא מיהרה לתחנת כיבוי האש המקומית, אך כשחזרה עם עזרה היה כבר מאוחר מדי - רורי נפטר מהרעלת פחמן חד-חמצני.
למרות הקשיים הרבים שחווה בחייו, רורי היה דמות מעוררת השראה. "הוא עבר ניתוחים וטיפולים רבים כדי להשיב את ראייתו וללמוד ללכת", סיפרה אמו. "למרות הכאב, הוא נשאר נלהב לטייל איתי ברחבי העולם, מאפריקה ועד לאנטארקטיקה". בגיל 8 כבר היה נואם מעורר השראה, והקים את ארגון Happy Charity לסיוע לנזקקים.
שריפות הענק, שפרצו ביום שלישי האחרון, כילו עד כה למעלה מ-21 אלף דונם וגרמו לנזק ליותר מ-5,000 מבנים באזור פאליסיידס ומאליבו. מספר ההרוגים עומד נכון לאתמול בערב על 16 בני אדם.
"האש הזו לקחה ממני את היקר מכל", כתבה האם בפוסט נוסף, "אבל הזיכרונות והאהבה שלו יישארו איתי לנצח. רורי היה אור בחיי ובחיי כל מי שהכיר אותו".