"הייתי הילדה הטובה - עכשיו אני עושה דברים אסורים"

מהטירונות במחנה 80 לקומדיה החדשה: לבנה פינקלשטיין על סרטה החדשה "כסף קל", העבודה עם שמי זרחין על 5 סרטים, והנכד שמשרת כמו סבתא בתיאטרון צה"ל שהקימה בעצמה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין

"בכל הסצנות שלי על המסך אני עם סיגריה בפה עם חומרים אסורים. תתארי לך, בחיים האמיתיים אני לא מעשנת סיגריות. לצורך התפקיד נתנו לי סיגריות בלי ניקוטין, זה היה מגעיל", היא צוחקת.

''כסף קל''
''כסף קל'' | צילום: באדיבות טרנספקס

אגב, בקומדיה "כסף קל", ולא בפעם הראשונה, שמה של הדמות הוא לבנה, כשמה של השחקנית. כך היה בסרט "מיתה טובה" שזיכה אותה בפרס השחקנית הטובה ביותר בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה. "כשכתבו את התסריט שאלו אותי האם אני מסכימה שלדמות בסרט יקראו לבנה, והבעתי את הסכמתי".

מוני מושונוב
מוני מושונוב | צילום: יונתן זינדל פלאש 90
בועז דוידזון
בועז דוידזון | צילום: צילום פרטי

הם הורים לבת אחת וסבים לנכד אחד. הנכד, כמו סבתא משרת בתיאטרון צה"ל. "אני הקמתי את תיאטרון צה"ל. הייתי אז אחרי ההצלחה של 'מרגו שלי' ובימת השחקנים, כך שהכירו אותי. פניתי לשאול ביבר שהיה קצין חינוך ראשי ואמרתי לו יש לצה"ל להקות צבאיות, אז למה שלא נקים גם תיאטרון צה"ל? ביבר חשב קצת ואמר לי 'תעשי'. אז ארגנתי, והייתי נוסעת לבונקרים עם מזוודה חומה ומופיעה".

היא נולדה בבולגריה, קרויה על שם סבתה לונה. כשהייתה בת תשעה חודשים עלתה עם משפחתה למדינה שאך קמה, והתמקמה כמו רבים מעולי בולגריה, ביפו.

''כסף קל''
''כסף קל'' | צילום: באדיבות טרנספקס
תגיות:
קולנוע
/
סרט
/
לבנה פינקלשטיין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף