השר הסביר: "אין יריקה גדולה יותר בפרצוף של אזרחי ישראל מהטקס השנתי המביך והמנותק של פרסי אופיר. העובדה שהסרט הזוכה בפרס מציג את החיילים הגיבורים שלנו בצורה מכפישה ושקרית בזמן שהם נלחמים ומסכנים את חייהם כדי להגן עלינו, כבר לא מפתיעה אף אחד".
"האבסורד הגדול הזה שאזרחי ישראל עדיין משלמים מכיסם על הטקס המביש של פרסי אופיר, שמייצג פחות מאחוז בעם ישראל, הולך להיפסק משום שהחלטתי לעצור את זה", הוסיף לסיום. "כבר מתקציב 2026 הטקס העלוב הזה לא ימומן יותר מכספי משלמי המיסים. במשמרת שלי אזרחי ישראל לא ישלמו יותר מכיסם על הטקס המביש שיורק בפרצופם של חיילנו הגיבורים. לא עוד".
תגובת האקדמיה לעניין זכיית הסרט "הים" בטקס פרסי אופיר 2025: "סרטו של שי כרמלי פולק ה"ים" זכה בפרס הסרט הטוב ביותר וייצג את ישראל באוסקר. ה"ים" מגולל את סיפורו של ילד פלסטיני מכפר קטן ליד רמאללה שיש לו משאלת לב אחת והיא להגיע לתל אביב ולראות את הים שאף פעם לא זכה לראות. בחירת הסרטים והזוכים נעשית ע"י חברות וחברי האקדמיה, כולם יוצרות ויוצרים, אנשי קולנוע ותרבות, שבוחרים את הסרטים והתכנים הטובים ביותר של היצירה הישראלית מתוך מחויבות למצוינות קולנועית, חופש אמנותי וחופש ביטוי".
"דווקא במציאות חיינו הקשה, בזמן שהמלחמה האינסופית בעזה גובה מחיר נוראי ואחראית למוות והרס, היכולת לראות את האחר, גם אם אינו בן עמך, מפיח בי תקווה קטנה", המשיך. "אל מול ההתקפות של שרים בממשלת ישראל על הקולנוע הישראלי וחלקים בקהילת הקולנוע הבינלאומי שקוראים להחרים אותנו, בחירת סרט זה היא תשובה מוחצת ומהדהדת".
"אני גאה שסרט דובר ערבית, שהוא פרי שיתוף פעולה בין ישראלים יהודים ופלסטינים זוכה לייצג את ישראל בתחרות האוסקר", הוסיף אמיר לסיום. כזכור, טקס פרסי אופיר מתוקצב דרך האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה והחלטת השר צפויה להשפיע על עתיד הטקס החל משנת 2026.