שנת 2023 מתקרבת לסיומה, ולמרות ששבעת השבועות האחרונים מרגישים כמו יום ארוך במיוחד, וכל התקופה שלפני כן מרגישה כמו חיים אחרים, אנחנו מתקרבים בצעדי ענק לסופה של השנה, בתקווה שנתחיל את 2024 במקום טוב יותר. כמדי שנה, ספוטיפיי יוצאת היום עם Wrapped, פרויקט סיכום השנה שלה שמדרג את האמנים, שירים, אלבומים ופודקאסטים המושמעים ביותר ע״י 574 מיליון משתמשים ברחבי העולם. החל מיום גם חווית סיכום השנה האישית של כל משתמש זמינה בפלטפורמה.
בארץ גם השנה אנחנו רואים העדפה חזקה לאמנים מקומיים עם עלייה של 30% בצריכת מוזיקה של יוצרים ישראלים. ברשימת האמנים המושמעים ביותר נמצא שמונה מתוך עשרה ישראלים, וברשימת השירים המושמעים ביותר השנה תשעה מתוך עשרה. 10 האלבומים המושמעים ביותר בארץ שייכים לאמנים ישראלים. עדן חסון הוא האמן המושמע ביותר בארץ כבר שנה שנייה ברציפות. ובעוד שזה מרגיש כמו היסטוריה רחוקה, השנה היא עדיין השנה של ״יוניקורן״, השיר במקום השישי מבין המושמעים ביותר בישראל ובמקום החמישי בקרב השירים הישראליים המושמעים ביותר בעולם.
משתמשים יוכלו לגשת לחווית Wrapped האישית שלהם באפליקציות ספוטיפיי בiOS ובאנדרואיד, והשנה גם באפליקציות הווב דרך הלינק Spotify.com/Wrapped
הנתונים לשנת 2023: