מנהל האירוויזיון מתייחס לטענות זיוף ההצבעות בעקבות הגעתה המפתיעה של ישראל למקום השני בתחרות השנה, לאחר שגופי שידור אירופאיים הטילו ספק בכשרות התוצאות - כך דווח אמש (שני) בטלגרף.

גופי השידור הלאומיים של ספרד ובלגיה הגישו תלונה למארגני התחרות לאחר שישראל זכתה בהצבעת הקהל ברוב גדול. RTVE, גוף השידור הציבורי של ספרד, ו-VRT, חברת השידור הציבורית הפלמית, קוראים למארגנים לחקור את מערכת ההצבעה הטלפונית בעקבות גל התמיכה ביובל רפאל, המתמודדת הישראלית, שזכה בסופו של דבר ב-357 נקודות.

רפאל נזכיר סיימה במקום השני אחרי JJ מאוסטריה, שקיבל 436 נקודות עם השיר "Wasted Love". מה שעורר את החשד של גופי השידור היה הפער המשמעותי בין הצבעות חבר השופטים לבין הצבעות הקהל. עוד ראוי לציין כי מצביעי בלגיה וספרד העניקו לישראל 12 נקודות, למרות שחבר השופטים נתן למדינה אפס נקודות. צופים בבית יכולים להצביע עד 20 פעמים תמורת תשלום קטן שמחויב לכל הצבעה באמצעות הודעת טקסט או שיחת טלפון - עובדה שעומדת במוקד הטענות.

מנהל האירוויזיון מוחה: "זו מערכת ההצבעה המתקדמת בעולם"

בתגובה לטענות, מרטין גרין, מנהל האירוויזיון, הדגיש: "חשוב להדגיש כי מערכת ההצבעה של האירוויזיון היא המתקדמת ביותר בעולם, וכל תוצאה של כל מדינה נבדקת ומאומתת על ידי צוות ענק של אנשים כדי לשלול דפוסי הצבעה חשודים או לא סדירים". גרין הוסיף כי "מפקח עמידה בלתי תלוי בוחן את נתוני ההצבעה של חבר השופטים והציבור כדי להבטיח שיש לנו תוצאה תקפה" וכי "אנו נמצאים בקשר מתמיד עם כל גופי השידור המשתתפים באירוויזיון ומתייחסים לחששותיהם ברצינות".

מנגד, קטיה סיגרס, חברת פרלמנט פלמית, טענה בתוקף: "מערכת שבה כל אחד יכול להצביע עד 20 פעמים היא מערכת שמעודדת מניפולציה. האם מניפולציה כזו התרחשה במדינה שלנו ובכל המדינות המשתתפות והלא משתתפות חייבת להיחקר".

בהמשך לתלונות, הודיע מנהל האירוויזיון: "כעת, לאחר שהאירוע הסתיים, נקיים דיון רחב עם גופי השידור המשתתפים, כדי לשקף ולקבל משוב על כל ההיבטים של האירוע השנה כחלק מתהליך התכנון שלנו לתחרות האירוויזיון ה-70 בשנה הבאה".

דובר מטעם VRT, גוף השידור הבלגי, אמר כי אין להם "שום אינדיקציה" שספירת הקולות הייתה שגויה, אך הדגיש: "השאלה העיקרית היא האם מערכת ההצבעה הנוכחית מבטיחה שיקוף הוגן של דעותיהם של הצופים והמאזינים". VRT אף הזהיר כי ללא תשובה רצינית לחששות שלהם, הם "מטילים ספק בהשתתפות עתידית" בתחרות, וטענו כי האירוויזיון "הפך פחות ופחות לאירוע מאחד וא-פוליטי".