למרות סופר-ספרטה: הזמרת המפורסמת בדרך לישראל

"הופעה שתהיה חיבור אמיתי": הכוכבת הבינלאומית אזיליה בנקס על הופעתה הקרובה בישראל - הצהרה מוזיקלית בעיצומם של לחצים בינלאומיים נגד ישראל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אזילייה בנקס. חוזרת להופיע בישראל
אזילייה בנקס. חוזרת להופיע בישראל | צילום: יח"צ
2
גלריה

בנקס צפויה לנחות בישראל ב־4 באוקטובר, יום לפני הופעתה. בציוץ נרגש שכתבה בסוף השבוע האחרון, היא אמרה: "אני חוזרת כדי לקבל חוויה אמיתית בלי הדרמה והבולשיט. ה־7 באוקטובר יהיה יום של זיכרון עמוק - להוקיר כל חיים שנלקחו, כל משפחה שנפגעה. אני הולכת להיות שם, נוכחת, רוחנית".

אזילייה בנקס. חוזרת להופיע בישראל
אזילייה בנקס. חוזרת להופיע בישראל | צילום: יח''צ

בנקס, שתפגוש מעריצים, חברים וגיבורי צה"ל, תסייר במקומות חשובים כמו ים המלח, יד ושם ואתרי פסטיבל נובה ותשפוך אור על המשמעות האישית והעמוקה שלה בקשר לישראל ולעם היהודי.

ההופעה בתל אביב לא תהיה רק ערב של מוזיקה עולמית, אלא גם הצהרה של בנקס על האומץ שלה לעמוד על שלה מול לחצים רבים מצד פעילים פרו־פלסטיניים. מדובר בהופעה של כוח וביטוי אישי - חיבור בין האומנית לקהל הישראלי, ברגע של מוזיקה, אהבה וזיכרון משותף. בנקס לא שוקלת לסגת וממשיכה לעמוד על עקרונותיה - להופיע בישראל ולחגוג את החיים והאהבה של המקום הזה.

היא מגדירה את חווייתה בארץ כ"תחושת חיבור אמיתית", ומכיוון שהיא ידועה בעמדותיה האמיצות, יש לקוות שההופעה הזו תהיה לא רק על הבמה, אלא גם הצהרה אישית של אמנית שבוחרת לעמוד מול כל הלחצים ולחגוג את החיבור שלה עם המקום הזה, למרות כל המהמורות בדרך.

תגיות:
ירושלים
/
תל אביב
/
מוזיקה
/
הופעות
/
אזיליה בנקס
/
טבח ה-7 באוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף