זה לא קרה במקרה: שלמה ארצי והקשר הפוליטי עם בנימין נתניהו | דודי פטימר

הרבה לפני מחאות 2023 והוויתור על פרס ישראל: מהכיכר, דרך שירים ואמירות חריפות על בנימין נתניהו ועד השתיקות שבאו אחר כך - הארכיון חושף כיצד שלמה ארצי כן דיבר פוליטיקה, גם כשנחשב לסמל של הימנעות

דודי פטימר צילום: דודי פטימר
שלמה ארצי, בנימין נתניהו
שלמה ארצי, בנימין נתניהו | צילום: יהודה בן-יתח, קוקו

ובאשר לקול שלי אם הוא נשמע או לא, אני תמיד חשבתי שהדעות שלי והמחשבות שלי נמצאות עמוק בתוך השירים שלי וחשבתי שבגלל זה באתם היום כנראה, אבל אנחנו נמצאים בסיטואציה ואני באמת חרד מה יהיה איתנו ואני מפחד שזה ייקח לנו את הצביון שלנו.

אני בן אדם כותב שירים, שנים אני חי בכתיבת שירים. אז חוץ מהמילים חשובה מאוד גם המדינה. בסוף נצטרך לדבר, אני מוכן לבוא לשם להגיש קפה אם רוצים, זבוב על הקיר, ליווי גיטרה, מה שאפשר. אין לנו מדינה אחרת".

שנה לאחר מכן, בינואר 1999, עדיין בכהונתו של נתניהו, הופיע ארצי באולם צוותא בתל אביב, ועל פי דיווח שהתפרסם אז במקומון "תל אביב", לא חסך ביקורת פוליטית כלפי נתניהו. ההקשר, על-פי דבריו של ארצי על הבמה, היה מקרה שקרה כשלוש שנים קודם לכן, לאחר אירועי מנהרת הכותל ב-1996, כאשר לשכתו של נתניהו שלחה מכתב תנחומים למשפחתו השכולה של אחד החיילים שנהרג במהלך האירועים, וטעתה בשמו של החייל.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
שרה נתניהו
/
מוזיקה ישראלית
/
שלמה ארצי
/
אחינועם ניני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף