"את שרה כמו שאת מתלבשת?" מנערת הגלגל לאמנית בינלאומית | ליאורה גולדנברג-שטרן

אפרת רותם, זמרת קלאסית בעלת רזומה עשיר ומגוון, מקיימת קונצרטים אינטימיים בבית בכפר האמנים עין הוד שהיה שייך לחמותה, הפסלת דינה מרחב ז"ל. "הצוואה של דינה הייתה להמשיך לעשות אמנות בישראל ובבית הזה"

ליאורה גולדנברג שטרן צילום: צילום פרטי
הזמרת אפרת רותם
הזמרת אפרת רותם | צילום: רמי זרנגר
3
גלריה

רותם כיכבה בשתי הפקות מולטי-מדיה גדולות עם תזמורת, רקדנים ואקרובטים: "רד הוט אופרה", שכללה אופרות קלאסיות, ו"וינה מרקש", שחיברה בין מוזיקה מערבית קלאסית לרפרטואר המזרחי הקלאסי. באלבומה "Audacity" היא איחדה מקצבים מנוגדים וסגנונות שונים לכדי יצירה אחת.

הזמרת אפרת רותם
הזמרת אפרת רותם | צילום: רמי זרנגר

המלחמה הביאה את אפרת רותם למסקנה שהיא רוצה להופיע בעיקר בארץ, במקום משלה. היא החליטה לשפץ את הבית של חמותה דינה מרחב ז"ל בעין הוד, שעמד ריק מאז פטירתה ב-2022, ולקיים בו קונצרטים אינטימיים. "ייעצו לי למכור את הבית ולקנות נדל"ן ביוון, אבל הצוואה של דינה הייתה להמשיך לעשות אמנות בישראל ובבית הזה", מספרת רותם. "הסלון הפך לחדר אקוסטי והוצג בו פסנתר STEINWAY".

הזמרת אפרת רותם
הזמרת אפרת רותם | צילום: רמי זרנגר

קונספט האירוח המיוחד מתחיל בכניסה לכפר האמנים עין הוד. האורחים מוסעים בשאטל אל הבית ששוכן בין עצי אורן, משקיף לנוף הכרמל ומוקף בפסליה של מרחב, ומתקבלים שם בכוס שמפניה ובמאפה.

רותם אומרת שהמיזם הזה הוא מבחינתה שליחות בתקופה שבה כולנו מחלימים ממלחמה כה ארוכה. המוזיקה, לתפיסתה, היא מפלט ומרגוע, והמטרה היא להעניק לאורחים כמה שעות של ניתוק מוחלט מהמציאות המקומית, בלי לעבור לשם כך בשדה התעופה.

תגיות:
אופרה
/
אפרת רותם
/
גלגל המזל
/
ננסי ברנדס
/
קונצרט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף