הסיבה שהפרסום על כך יוצא לאור רק הערב עם ההודעה הרשמית מטעם התאגיד, זאת בשל הדרמות שקרו מאחורי הקלעים, כאשר גורמים המעורים בפרטים מסרו ל"מעריב", שהעיכוב על ההודעה התקיים בשל שינויים טכניים ותפעוליים בעקבות המצב הביטחוני, כך מתפרסם הערב לראשונה.
תהליך הבחירה היה דרך ועדת הבחירה של "כאן", אשר החליטה מה יהיה השיר שיבצע נועם בתן על בימת האירוויזיון וייצג את ישראל בתחרות באוסטריה. הוועדה הקשיבה לכ-200 שירים שהגישו מאות יוצרים ישראלים. השנה, בעקבות שינויים משמעותיים שערך התאגיד באופן בחירת השיר - כל יוצר הרשום באקו"ם יכול היה להגיש שיר לבחינת הוועדה.
עם זאת, לא ניתן היה לשלוח שירים שהוועדה עלולה הייתה לזהות באמצעות המבצע בסקיצה מי הם היוצרים שעומדים מאחוריהם, וביצועים רבים הונחו על שולחן הוועדה בביצוע שהוכן באמצעות בינה מלאכותית.