ראש המועצה נזיח דאבור, אמר: "לאור החששות האמיתיים לגבי סכסוכים אפשריים במהלך הפסטיבל, הוחלט לא לקיים את הפסטיבל במועדו הנוכחי. הכוח אינו טמון בצד אחד ששובר את רצונו של צד אחר, אלא במניעת שפיכות דמים היום ובהבטחה שהפחד לא יכתיב כיצד נחיה מחר".
גורמים המעורים בפרטים סיפרו למעריב: "היה לכאורה איום לחסום כבישים וגם מעבר לכך, בסך הכל לא רוצים שעדן בן זקן תופיע כדי למנוע מצב מורכב שלא יהיה נעים לאף אחד".
ההודעה המלאה שיצאה אל תושבי הכפר: "משפחתי היקרה ותושבי הכפר, במהלך התקופה האחרונה הקשבתי לדעות ועמדות שונות בנוגע לפסטיבל הקרוב. אני מכבד את זכותו של כל אחד לתמוך בו או להתנגד לו, ואני מכבד גם את עמדתם של מנהיגים דתיים ואת רגשות הקהילה הדתית שלנו. יחד עם זאת, אני מכבד את זכותם של כל הכפריים לבטא את אמונותיהם ואורח חייהם במסגרת החוק והכבוד ההדדי".
בנוסף, מלבד בן זקן, גם הפרויקט של רביבו היו אמורים להופיע, באתר של הפסטיבל הודיעו בשלב זה על דחיית ההופעות. מטעמה של עדן בן זקן לא נמסרה תגובה.