אחרי שש שנים: פסטיבל אבו גוש חוזר למקום הכי מיוחד שלו

אחרי שש שנות היעדרות, פסטיבל אבו גוש מחזיר את הקונצרטים לקריפטה העתיקה ויפרוש 17 מופעים בשלושה אתרים: מבאך ומוצרט ועד סווינג, טנגו ומוזיקה מדרום אמריקה

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
יעל אנדר
יעל אנדר | צילום: עופר חג'יוב

אחרי שש שנות הפסקה, הקונצרטים של פסטיבל אבו גוש למוזיקה קולית חוזרים השנה גם לקריפטה של הכנסייה הצלבנית בכפר אבו גוש. הפסטיבל יתקיים בין 29 בספטמבר ל-3 באוקטובר 2026, ויכלול 17 קונצרטים בשלושה מוקדים: כנסיית קריית יערים, מוזיאון תל אביב לאמנות והכנסייה הצלבנית באבו גוש.

התוכנית השנה נעה בין בארוק ומוזיקה קלאסית לג'אז, סווינג, טנגו, מוזיקה מימי הביניים וצלילים מדרום אמריקה. לצד הרכבים ואמנים ישראלים יתארחו בפסטיבל מוזיקאים מפרגוואי, רוסיה ומונטנגרו.

החזרה לקריפטה היא אחד השינויים הבולטים במהדורת 2026. בחלל האבן העתיק יתקיימו ארבעה קונצרטים קאמריים בהרכב מצומצם ובקרבה רבה לקהל. בין היתר יעלה שם המופע "מבאך לברודווי" של אנסמבל Vocal Circle, שיחבר בין פרסל, באך וצ'ייקובסקי לגרשווין, זמר עברי ולהיטי פופ.

בקריפטה יתקיים גם "מיתרים של תשוקה", מפגש בין זמרת הסופרן דניאלה סקורקה לגיטריסטית ליאת כהן, עם יצירות מספרד ומאמריקה הלטינית, וכן "פאר הבארוק הגרמני", שבו יבוצעו יצירות של באך, ביבר, בוקסטהודה וקארל פרידריך אבל.

בכנסיית קריית יערים יתמקד חלק ניכר מהתוכנית ברפרטואר הקלאסי והבארוקי. בין היצירות שיועלו: "תפילות ערבית" של מוצרט, בביצוע תזמורת בארוקדה והאנסמבל הקולי הישראלי; "מגניפיקט" של יוהאן סבסטיאן באך ושל בנו קרל פיליפ עמנואל באך; ו-"Membra Jesu Nostri" של דיטריך בוקסטהודה.

אחד הקונצרטים המרכזיים בפסטיבל יהיה "יוהנס פאסיון" של באך, בביצוע תזמורת בארוקדה, אנסמבל זמרי קולגיום תל אביב וסולנים, בניצוחו של ישי שטקלר.

לצד היצירות הקלאסיות ינסה הפסטיבל לפרוץ גם אל מחוץ למסגרת המזוהה איתו. הקונצרט "סווינג כחול לבן - מניו אורלינס ליוני רכטר" יחבר בין ג'אז מוקדם, שירים של משה וילנסקי ויצירות של יוני רכטר, בביצוע חמישיית המתכת של הפילהרמונית הישראלית ואנסמבל סונורה.

עוד בכנסיית קריית יערים יעלה "יום בוונציה, לילה בנאפולי", עם יצירות ממונטוורדי, סלומונה רוסי וויוואלדי ועד שירי גונדולות וטרנטלות, בהשתתפות הקונטרה-טנור יניב ד'אור, זמרת הסופרן יעלה אביטל ואנסמבל מצו.

יום הפתיחה במוזיאון תל אביב יוקדש לארבעה קונצרטים בסגנונות שונים. בין היתר יבוצע הרקוויאם של פורה, לצד "הארלם סווינג - שנות שלושים העליזות", עם הזמרת עדן הולן ותזמורת הביג בנד של Swing Society, וכן מופע הטנגו "חוזרים לטנגו".

את הזווית הדרום-אמריקאית תביא לתוכנית להקת Los Muchachos Paraguayos מפרגוואי, שממשיכה את דרכה של להקת Los Paraguayos הוותיקה ותופיע עם רפרטואר המבוסס על שירה, גיטרות, כלי הקשה ומוזיקה לטינית.

בין המשתתפים הנוספים בפסטיבל: האנסמבל הקולי הישראלי, מקהלת שחר, המקהלה הקאמרית רמת גן, מקהלת הקיבוץ הארצי, אנסמבל סולני תל אביב, אנסמבל סונורה, ליאת כהן, יניב ד'אור, יעלה אביטל ודניאלה סקורקה. לצד הקונצרטים, במתחם כנסיית קריית יערים יתקיימו גם מופעי חוצות, יריד אמנים ודוכני אוכל ושתייה.

פסטיבל אבו גוש נוסד ב-1957 ביוזמת זיגי שטדרמן, וחזר לפעילות בשנות ה-90. לאורך השנים הוא מזוהה בעיקר עם מוזיקה קולית וקלאסית המבוצעת באתרים ההיסטוריים באזור אבו גוש. השנה מנהל אותו אמנותית עמית טיפנברון, וההפקה היא של אלון הררי ויעלה אביטל.

פסטיבל אבו גוש למוזיקה קולית 2026 יתקיים בין 29 בספטמבר ל-3 באוקטובר בכנסיית קריית יערים, במוזיאון תל אביב לאמנות ובכנסייה הצלבנית בכפר אבו גוש.

תגיות:
מוזיקה
/
תרבות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף