פסטיבל ראשון לציון חוזר בחול המועד סוכות: ירדנה ארזי תחגוג 75

ירדנה ארזי תחגוג 75 במופע מיוחד, הראל סקעת יארח את גלי עטרי ונועם בתן, מרגול ושלומי שבת יופיעו בחינם: פסטיבל ראשון לציון חוזר בסוכות עם חמישה ימי הופעות, פסטיבל פיצה ופעילויות לילדים ולכל המשפחה

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
ירדנה ארזי
ירדנה ארזי | צילום: איה זך

פסטיבל ראשון לציון יתקיים השנה בין 27 בספטמבר ל-1 באוקטובר במתכונת רחבה, עם מופעים בהיכל התרבות מאיר ניצן, בגן המושבה, ברחבת בניין העירייה ובמוקדים נוספים. לצד הופעות בתשלום ייערכו ברחבי העיר מופעים בכניסה חופשית, פעילויות לילדים ופסטיבל פיצה חדש.

במרכז התוכנית תעמוד הפקת המקור "75 זה לא צחוק", שתציין את יום הולדתה ה-75 של ירדנה ארזי. המופע, שיתקיים ב-27 בספטמבר בהיכל התרבות, ישלב שירים מתחנות שונות בקריירה שלה, סיפורים ומערכונים. ארזי תארח את מיקי קם, חנה לסלאו, רותם אבוהב, עלמה זק ואודיה קורן.

ארזי, שהחלה את דרכה בלהקת הנח"ל והייתה חברה בשלישיית "שוקולד מנטה מסטיק", תחזור במופע אל הלהיטים והרגעים הבולטים ביותר ביותר מחמישה עשורים של פעילות מוזיקלית וטלוויזיונית.

מפגשים שנוצרו במיוחד לפסטיבל

שלושה מופעים נוספים יתקיימו בהיכל התרבות במהלך ימי הפסטיבל. ב-28 בספטמבר יארח עמיר בניון את ניסים סרוסי לערב שיכלול את להיטיהם וביצועים משותפים. למחרת יארח הראל סקעת את גלי עטרי, במפגש בין שני דורות של מוזיקה ישראלית.

ב-30 בספטמבר תעלה תזמורת המהפכה את המופע "מהפכה בצוותא", בהשתתפות אילן פלד. המופע משלב קטעים מארכיון הטלוויזיה הישראלית עם עיבודים תזמורתיים ווידאו-ארט, וכולל שירים המזוהים עם שלמה ארצי, שלום חנוך, חוה אלברשטיין, שושנה דמארי, אריאל זילבר ויהודית רביץ.

לצד המופעים בהיכל ייערכו הופעות חינמיות בגן המושבה וברחבת בניין העירייה. ב-28 בספטמבר יופיעו הג'ירפות והיהודים על הדשא המערבי בגן המושבה, ואילו למחרת יעלו לבמה נדב חנצ'יס ומושיק עפיה.

שלומי שבת ופבלו רוזנברג חוזרים לבמה משותפת

ברחבת בניין העירייה יתקיימו מופעי שקיעה. ב-28 בספטמבר יופיעו שלומי שבת ופבלו רוזנברג, שישובו לשתף פעולה עם מופע המשלב את להיטיהם המוכרים. השניים החלו להופיע יחד כבר ב-2007 וחידשו את המופע המשותף ב-2019.

ב-29 בספטמבר יופיע במקום נציג ישראל לאירוויזיון 2026, נועם בתן, שהגיע למקום השני בתחרות שנערכה בווינה. אחריו תעלה מרגול עם להיטים מכל שנות הקריירה שלה, בהם "עץ ירוק מפלסטיק", "נערי שובה אליי", "עוד יהיה לי" ו"פה זה לא אירופה".

ברחבת בית העם יתקיימו ערבי שירה בציבור ומופעי נוסטלגיה. ב-28 בספטמבר יופיעו חבורת הזמר כרמים, מיקי זהבי ורמי דנוך עם צלילי העוד. למחרת יעלו חבורת הזמר חופים, שרי ברק ויהודה קאלו, ובהמשך שרי ועוזי פוקס עם שירים משנות ה-70.

פסטיבל פיצה ותחרות על תואר חדש

לראשונה ישולב באירועים גם פסטיבל פיצה, שיתקיים ב-29 וב-30 בספטמבר החל מהשעה 18:00 בדשא המזרחי של גן המושבה. הכניסה למתחם תהיה חופשית.

בפסטיבל ישתתפו השפים מושיק רוט, תומר אגאי וגיא גמזו, לצד אנשי אוכל נוספים. במקום יוצבו עשרות דוכנים, מפיצות בסגנונות מוכרים ועד גרסאות של שפים. כמו כן יפעלו דוכני שתייה, ברים, בתי קפה, מתחמי גלידה וטרמיסו, סדנאות ואזור המיועד לילדים. במסגרת האירוע תיערך גם תחרות על התואר "פיצאיולו ישראל".

ביום האחרון של הפסטיבל, 1 באוקטובר, יתקיימו בהיכל התרבות שתי הצגות לילדים במחיר סמלי: "האריה שאהב תות" בכיכובה של מיקי כוכבת הילדים בשעה 11:00, ו"קופיקו" בשעה 17:30. שעה לפני כל הצגה ייפתחו במתחם משחקים, סדנאות יצירה ופעילויות נוספות למשפחות.

פסטיבל ראשון לציון 2026 יתקיים בין 27 בספטמבר ל-1 באוקטובר. חלק מהאירועים פתוחים לקהל ללא תשלום, ואילו המופעים בהיכל התרבות והצגות הילדים מחייבים רכישת כרטיסים מראש.

תגיות:
ירדנה ארזי
/
מוזיקה
/
תרבות
/
הופעה
/
ראשון לציון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף