מייקל ג'קסון, השירים והשערוריות, יום השנה למותו של אגדת הפופ

הניתוחים הפלסטיים, השערוריות, החשדות למעשים מגונים בילדים, השירים שייזכרו לנצח והשמועות שעל כך שהוא עדיין חי - 8 שנים ללכתו של מלך הפופ

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מייקל ג'קסון
מייקל ג'קסון | צילום: רויטרס

בשנת 1972, וכשהוא בן 14 בלבד, יצא ג'קסון לקריירת סולו עצמאית, על אף שבאופן רשמי, עזב את הלהקה המשפחתית עשר שנים מאוחר יותר. ב-1982, הוציא את אלבום המופת שלו – "Thriller", המוערך כאלבום הנמכר ביותר בכל הזמנים עד היום, עם מכירות של למעלה מ-110 מיליון עותקים (!) ועם להיטים כמו "Billy jean" "Thriller" ו-"Beat it". באותם ימים המציא ג׳קסון את ריקוד הליכת הירח המוכר ומעמדו בתעשיית המוזיקה רק הלך והתעצם.

במהלך הקריירה שלו, זכה ג'קסון ב-13 פרסי גראמי - 8 מהם בערב אחד, על אלבומו "Thriller", מה שגם הכניס אותו לספר השיאים של גינס בתור האמן שזכה במספר הרב ביותר של פרסים בערב אחד. ג'קסון זכה בעוד שני פרסי גראמי – פרס ה- Legend, ופרס מפעל חיים, ואם זה לא מספיק, הוא זכה גם ב-26 פרסי American Music Awards.

תגיות:
מייקל ג'קסון
/
ג'נט ג'קסון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף