"הסיפור של אסתר מהמגילה הוא הסיפור של כל נשמה בעם ישראל, לא רק למי שקוראים לה כך", היא מוסיפה. "כלומר, כל נשמה של יהודי שירדה לעולם נושאת בתוכה את האות אל"ף, שהיא מרמזת למקורה - אלופו של עולם, והעולם הזה הוא כמו גוף שמסתיר את האור, שמחייה אותו"
אנקרי מעידה שלפי המדרש אסתר מהמגילה היא צאצאית של שאול המלך: "הוא נדרש על-ידי הבורא להילחם בעמלקים ולא להשאיר מהם שריד ופליט. שאול היה רחמן וחס על אגג מלך עמלק, כשבניגוד למצווה עליו, הוא לא הרג אותו. בגלל זה הקדוש-ברוך-הוא כאילו קרע את מלכותו מעליו והעביר אותה לדוד. הקנאה בדוד העבירה אותו על דעתו ומצד שני נגינתו של דוד הייתה רפואתו.
"על אסתר היה לתקן את מה ששאול קלקל בהשמדת המן שבא מהעמלקים, ככתוב בפרק ד' במגילת אסתר - "ויאמר מרדכי להשיב אל אסתר: 'אל תדמי בנפשך להימלט בית המלך (אחשוורוש) מכל היהודים/ כי אם החרש תחרישי בעת הזאת, רווח והצלה יעמוד ליהודים ממקום אחר ואת בית אביך תאבדו, ומי יודע אם לעת כזאת הגעת למלכות".
"הכוונה כאן היא שמעבר לזה שלאסתר הייתה שליחות כללית, הייתה לה גם שליחות לתקן את מה ששאול לא הצליח לתקן, בבחינת חוסר שעובר מדור לדור ומבקש השלמה".
ביתם בכפר האורנים של אנקרי ובעלה דורון, שחקן בעברו, שהוא גם המנהל האישי שלה, שוקק אמנות, כשארבעת ילדיהם מוזיקליים. מביניהם היווה הבן מיכאל בהקלטת 'הכתר' חצי תזמורת, כמי שניגן בפסנתר ובגיטרת הבס (נגינת הגיטרות הייתה מידי הדס פרנקל), לצד אמו אשר על הקלידים.
הבת מעין, זמרת בראשית דרכה, דניאל עוסק במוזיקה ושירה היא חיילת, הקשורה ליצירה אחרת שהוציאה אמה בתקופת הקורונה - "שולם לעולם", אלבום-ילדים, שהוקדש לה בהיותה ילדה והמתין שנים עד שנשלף מהמגרה בימי הקורונה. לאלבום הזה מתלווה קליפ יפהפה שדורון הפיק וצילם.
כן, הקורונה. גם לאנקרי התבטלו הופעות בעטייה, ביניהן סדרת הופעות לציון מלאת 30 שנה לאלבומה הראשון, כשראתה לכולנו בעיניים וריגשה אותנו עמוקות.