שנה לשבת השחורה: תערוכות ואירועי תרבות ברחבי הארץ

בעקבות השנה האיומה שחלפה, אירועי תרבות ואמנות בישראל מציעים הזדמנות להרהור על הכאב והתקווה, תוך שילוב תערוכות, סרטים והפעלות המייצגות את המורשת היהודית ומביאות את חוויות המלחמה אל קידמת הבמה הציבורית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פרח אדום - חיים בוזגלו
פרח אדום - חיים בוזגלו | צילום: יורם מילוא
6
גלריה

כבר שנה. לקראת ה-7 באוקטובר מוסדות תרבות מקיימים אירועי תרבות ואמנות. והפעם מקבץ חלקי של האירועים לציון שנה לשבת השחורה.

מתוך הפרויקט 73'-23' סלון וידאו בין שתי מלחמות
מתוך הפרויקט 73'-23' סלון וידאו בין שתי מלחמות | צילום: תומר פרוכטר
הכרוב. צילום מתוך החיזיון החדש במערת צדקיהו
הכרוב. צילום מתוך החיזיון החדש במערת צדקיהו | צילום: פמי
צדיק עושה סנפלינג
צדיק עושה סנפלינג | צילום: יעל הרמן
פרויקט בדיקת דופק
פרויקט בדיקת דופק | צילום: איציק בירן

לציון שנה לשבעה באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל" מוזיאון הספורט היהודי בכפר המכביה מציג תערוכה ראשונה מסוגה שמביאה לקדמת הבמה את סיפורו של הספורט בתקופה הקשה ביותר במדינת ישראל.

תערוכת "בלתי שביר" מעמיקה בסיפורים של ספורטאים ישראלים שנפגעו ומציגה את רוחם הנחושה לנוכח האסון. התערוכה כוללת פריטים אישיים ומרגשים שנחשפים לראשונה לציבור, תצוגות מולטימדיה וראיונות, ותעניק למבקרים הצצה ייחודית ואינטימית על רגעים מכריעים בהיסטוריה של מדינת ישראל. היא מספרת את סיפורם של ספורטאים וספורטאיות, ואוהדי ואוהדות ספורט, שנרצחו או שרדו את המתקפה, בהם רוכבת האופניים איה מידן וחברה הטוב שנרצח הרוכב ליאור וייצמן ז"ל; סיפורו של הכדורגלן ליאור אסולין ז"ל ושל הכדורגלן בן בנימין, שנפצע אך שרד את הטבח במסיבת הנובה; וכן סיפורה של אוהדת מכבי חיפה, ענבר היימן ז"ל, שנחטפה על ידי חמאס ונרצחה בשבי, לצד סיפורים רבים אחרים.  "על פניו ספורט ומלחמה הם דבר והיפוכו, אך מדינת ישראל נאחזה בספורט בשעות הקשות של המלחמה, והוא העניק לה בתמורה רגעים בלתי נשכחים של חסד ושל גאווה" אומרת אוסנת צור, מנהלת מוזיאון הספורט היהודי. "ספורט הוא גורם מאחה ומאחד, והוא מטפח חוסן, ריפוי וחיזוק, מה שהיה ניכר מאז ה- 7 באוקטובר ובקרב כל מועדוני הספורט בישראל. אנו מתרגשים לשתף את הסיפורים העוצמתיים הללו על חוסן ועל רוח כחלק מהמחויבות שלנו מחויבת לשמר את היסטוריית הספורט היהודי באשר הוא" היא מסכמת.

התערוכה תפתח באופן רשמי ביום ג', 15.10.24 לקהל הרחב ללא צורך בהרשמה מראש או סיור מודרך, בימים א'-ד' בשעות 10:00-16:00, ביום ה' בשעות 16:00-20:00, וביום ש' בשעות 10:00-14:00. התערוכה ממוקמת באולם וורמס שבכפר המכביה, בסמוך לבית מכבי ולמוזיאון הספורט היהודי.

עלות כרטיס לתערוכה בלבד: 30 ₪, וכרטיס משולב עם מוזיאון הספורט היהודי: 55 ₪.

בלתי שביר
בלתי שביר | צילום: יח''צ
תגיות:
אמנות הבמה
/
שבעה באוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף