1. "חרזו כך בשיר" | אירוע לזכרו של אליהו הכהן. הספרייה הלאומית
איך נראה כתב היד הראשון של "זמר נוגה"? מה מקור השיר "חנהל'ה התבלבלה"? ומי התאים את לחן "התקווה" למילותיו של נפתלי הרץ אימבר? לציון 90 שנים להולדתו של אליהו הכהן – "הכהן הגדול" של הזמר העברי – ולרגל קבלת ארכיונו האישי בספרייה הלאומית, יתקיים המופע המוסיקלי "חרזו כך בשיר" לזכרו של הכהן שהיה חוקר, מגיש תוכניות ברדיו ובטלוויזיה וחתן פרס ישראל.
לאחרונה מסרה רעייתו דליה את ארכיונו לספרייה הלאומית. מדובר באוסף גדול במיוחד הכולל תיעוד של הזמר העברי – מראשית היישוב בארץ ישראל ועד לשירי משוררים בני זמננו – ושל חיי התרבות בתקופת היישוב ובשנותיה הראשונות של המדינה. הארכיון כולל מאות התכתבויות עם יוצרים ומבצעים, מחברות תווים, תעודות, תצלומים, כרזות על מופעי זמר ושירה ועוד.
במופע המיוחד בהנחיית קובי פרג' ובניהולו המוסיקלי של נדב הולנדר, ישתתפו חנן יובל, ענת מושקובסקי, דניאל סאן קריאף ואלון עדר, שיבצעו את מיטב השירים ויספרו את הסיפורים שמאחוריהם. היום (שלישי) 4.3 | 20:30.
פסטיבל באך התשיעי
תזמורת הבארוק ירושלים לרגל יום הולדתו ה-340 של יוהן סבטיטיאן באך, גדול מלחיני הבארוק, יתקיים פסטיבל באך התשיעי בירושלים וברחבי הארץ עם קונצרטים ואירועים מגוונים בביצועה של תזמורת הבארוק ירושלים ובהשתתפות מוסיקאים אורחים מהארץ והעולם.
במרכז הפסטיבל: קונצרט ובו "אורטוריית חג המולד" (קנטטות מס. 1, 5 ו-6) – האפוס הגדול נפתח לצלילי חצוצרות וטימפני וממשיך באריות יפהפיות בביצועם של קרן מוצרי (הולנד-ישראל), ניצן אלון, דוד נורטמן וגיא פלץ ובניצוחו של אנדרו פארוט (אנגליה) – מנצחה לשם כבוד של התזמורת; ינוגנו קונצרטים קאמריים, מיצירותיו הווקאליות והכליות של באך, שבוחנים השנה הן את הדור שבא לפני באך, עם מוסיקה מאת היינריך שיץ, ואת הדורות שבאו אחריו, בהם מוצרט, בטהובן ומנלדסון; זמר הקונטרה טנור דורון שלייפר (נביאי הקווינטה) ולצידו הסופרן מוניקה שוורץ יפתחו את הפסטיבל בקונצרט עם אריות מאת שיץ ורוזנמילר בן דורו. רביעיית מיתרים מנגני תזמורת הבארוק ירושלים יבצעו בקונצרט אחר רביעיות מיתרים בכלי התקופה מאת המלחינים, אשר הושפעו עמוקות מכתיבתו של באך. לראשונה יתקיים שיתוף פעולה מיוחד בין התזמורת לבין האקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים וכיתת אמן עם המנצח אנדרו פארוט.
הפסטיבל יתקיים ברובו במתחם ימק"א הבינלאומי בירושלים. האורטוריה תבוצע גם באולם צוקר בתל אביב, באולם סלע ברחובות ובאולם רפפורט בחיפה – וכן בפרויקט מיוחד במושב יד השמונה, במהלכו חלילן רואי אמוץ והשף נדב מלין ייצרו חוויה בלתי נשכחת – בעיניים מכוסות.
"סימנים מקדימים" אלבום סולו חדש לערן צור
המוסיקאי המוערך ערן צור, חוזר עם אלבום סולו חדש "סימנים מקדימים". עד כה יצאו מהאלבום שני סינגלים: "תגלי לי", ו"כל זה היה נכון". השירים נכתבו במשך חמש שנים (2017-2023) בתקופה משמעותית וקריטית בחייו. יוסי מזרחי הוא המפיק המוסיקלי, וזהו להם שיתוף פעולה ראשון, שילוב בין דורות של מוסיקאים ישראליים.
באלבום החדש משתתפים מוסיקאים שעבדו עם ערן צור. אורי פרוסט (כרמלה גרוס ואגנר) ורונה קינן שמשתתפים בשיר ״עתידות״. אבי בללי המלחין של השיר ״פורנוגרפיה״, רם אוריון ושי ברוך בשיר הנושא ״סימנים מקדימים״. אבישי כהן - סולו חצוצרה בשיר ״מי האישה״ וקורין אלאל - בהופעת אורח לגרסה החדשה של ״שבתות וחגים״. קורין אלאל שרה קולות בשירים נוספים באלבום. 19.3 השקת האלבום אורחים: שלומי שבן, אפרת בן צור, אורי פרוסט, רד אקסס. "בארבי", נמל יפו.
"לה בוהם" באופרה הישראלית
האופרה הישראלית מעלה את "לה בוהם" מאת ג'קומו פוצ'יני, בהפקה מיוחדת בשיתוף בית האופרה של קלן. בניצוחו של המאסטרו האיטלקי קרלו מונטנארו. את ההפקה ביים בקלן הבמאי הגרמני הנודע מיכאל המפה שנפטר לפני שנתיים. אייקה אקר, הבמאית שעבדה לצידו, ביחד עם הבמאית הישראלית רגינה אלכסנדרובסקיה, יחדשו את ההפקה של המפה בישראל.
יצירת המופת של פוצ'יני שנכתבה בסוף המאה ה-19, היא שיר הלל לחיי האמנים והאמנות בפריז. ארבעה אמנים צעירים – רודולפו המשורר, מרצ'לו הצייר, קולין הפילוסוף ושונאר המוסיקאי – מתגוררים ברובע הלטיני בפריז. הם חוגגים את שמחת החיים של הרחובות התוססים של עיר האורות בימי חג המולד, אך אין להם כסף לחמם את עליית הגג הקפואה שבה הם מתגוררים.
ההפקה בהשתתפות זמרים מהארץ והעולם. תזמורת האופרה - התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון-לציון, מקהלת האופרה הישראלית בניצוחו של איתי ברקוביץ', ומקהלת העפרוני בניצוחה של יעל בינשטוק ענבר.
5. ה"מתים של בלום" עונה 2, יוסף סוויד
נטפליקס הסדרה הגרמנית המצליחה "המתים של בלום" תעלה לעונה שניה ב-19.3 בנטפליקס. העלילה ממשיכה לעקוב אחר ברונהילה בלום, קברנית בעיירה קטנה, במסעה לחשיפת האמת מאחורי מותו של בעלה. בעונה החדשה עברה של בלום רודף אותה כאשר חלקי גוף זרים מתגלים בארון קבורה.
במהלך החקירה המשטרתית היא מגלה שבתה נחטפה, והדרך היחידה לשחררה היא באמצעות מסירת וידאו מסתורי שבלום כלל אינה מכירה. יוסף סוויד מגלם בסדרה את דמותו של ריזה שדיד, פליט סורי שמצא עבודה ובית אצל משפחת בלום. ריזה הוא איש ישיר וכן, שמעדיף להתבודד ולא להתעסק בעניינים לא שלו - אבל המציאות מכריחה אותו לפעול.
"עדן" רומן חדש לנגה אלבלך. הוצאת הקיבוץ המאוחד שלוש נשים עומדות במרכז העלילה ב"עדן" ספרה החדש של נגה אלבלך. רוני - עובדת בכירה במשרד ממשלתי, שחיפושיה אחר זוגיות חדשה ותהיותיה בדבר עמדת הניהול שאליה נקלעה מעוררים בה צורך להרהר, לצותת לשיחות ולצאת לטיול חסר מטרה, שבסופו היא מזמינה לביתה דייר מפתיע.
דנה - צעירה המחליטה לפתוח בית קפה שכונתי ללא ניסיון ומגייסת כשותף את רגב, חובב מוסיקה גמלוני שפגשה באקראי, נועה - אשה המתגוררת לבדה, נעלמת פתאום, וכשבני משפחתה מנסים להתחקות על עקבותיה, הם מאירים את דמותה מזוויות חדשות. "עדן", (הוצאת הקיבוץ המאוחד) ספרה השביעי של נגה אלבלך, הוא סיפור על יחסים נרקמים ונפרמים, שבו המושג "בית" נבנה ומתפרק שוב ושוב. רוני, דנה ונועה, מביאות את עצמן ואת הסובבים אותן לבחון מושגים כמו אחריות, חברוּת, החמצה ותקווה.
"שיר הוא געגוע" | סדרת מופעי מחווה לענקי התרבות. תיאטרון הזמר העברי
"שיר הוא געגוע" סדרת מפגשים חדשה שמעלה תיאטרון הזמר העברי, כמחווה לקולות וליוצרים שהשאירו חותם נצחי על התרבות הישראלית. הסדרה כוללת חמישה מופעים מרכזיים: "צריך לצלצל פעמיים" – מופע מחווה מוסיקלי לשתי המלכות הבלתי נשכחות: שושנה דמארי ויפה ירקוני, בכיכובם של שלומית אהרון, אילי עלמני ועופר כלף, שיבצעו את השירים הגדולים: "רבותיי ההיסטוריה חוזרת", "כלניות", "האמיני יום יבוא", "אור", "אל נא תאמרי לי שלום", "הורה ממטרה" ועוד.
"האריקים" – מופע חוצה עשורים המצדיע למבצעים הגדולים אריק לביא ואריק איינשטיין, בכיכובם של אלי גורנשטיין, אבי גרייניק ותום כהן, שיבצעו את השירים: "אני ואתה", "שיר הקטר", "זה קורה", "למה לי לקחת ללב", "הסלע האדום", "שכשנבוא", "יושב על הגדר", "עוף גוזל", "סע לאט" ועוד. בהנחייתו ובעריכתו של יואב גינאי.
"יהיה טוב" – מופע משיריהם של יהונתן גפן ודיויד ברוזה, עם שירים שכתב לגדולים ולקטנים: "הנסיך הקטן", "הילדה הכי יפה בגן", "גברת לוין", "האישה שאיתי", "סיגליות", "חדוה ושלומיק", "שיר לשירה", "נערה במשקפיים", "יהיה טוב", "מקום לדאגה" ועוד. עורך ומנחה: יורם רותם. "ימים לבנים"- מופע מוסיקלי לשיריה הגדולים של לאה גולדברג: "ימים לבנים", "זה מכבר", "האמנם", "קשת בענן", "נפרדנו כך", "סליחות", ועוד.
עורך ומנחה: אסף אשתר , הפקה וניהול מוזיקלי: עידן סוכובולסקי "יום יבוא" - מופע מוסיקלי ליצירתו של דן אלמגור במלאת לו 90 שנים. בין שיריו: "בלדה לחובש", "כל הכבוד", "פנקס הקטן", "ליושינקה " שיר הפלאפל", מההצגות: "איש חסיד היה" אל תקרא לי שחור", "ילדי הכרך", "חיימקה שלי, "מרי לו" והמחזות שתרגם: "כנר על הגג", "גבירתי הנאוה" "המלך ואני", "ינטל" ועוד. מנחה ועורך: יואב גינאי מנהל מוסיקלי: גיורא ליננברג. מפיק ראשי: שוקי שצוב. אתר תיאטרון יידישפיל.
דגים ודייגים. המוזיאון הימי הלאומי, חיפה
תערוכה חדשה "דייג ודייגים" מציגה את תרבות הדייג באוספי מוזיאוני חיפה, תיפתח בסופ"ש במוזיאון הימי הלאומי בחיפה וכוללת 140 יצירות אמנות במדיומים שונים. התערוכה מזמינה את הצופים להתבונן בסביבה של עיירות הדייגים, להכיר את עולמם של דייגים, להתרשם מסירות הדיג שעוגנות במספנות ובצאתן אל הים הגדול, להתוודע לחוויות דיג ולהתמודד עם הדייגים והאתגרים שמזמן הטבע. בתערוכה מוצגות מגוון יצירות שמתמקדות בדגים. אוצרת: ניקה טולסטוב . נעילה: 1.2.2026.
"תמונת ניצחון", אמנות בזמן מלחמה
"תמונת ניצחון" - תערוכה קבוצתית בהשתתפות אמנים.ות מובילים.ות מדיסציפלינות שונות, תעלה לארבעה ימים בסוף השבוע הקרוב, בחלל לאמנות רב-תחומית, 13AZA, בבית סטודיו אנקורי, ביפו.
"האם 'תמונת ניצחון' באמת יכולה להופיע במציאות הישראלית כיום? במידה וכן, האם מותר לחגוג אותה? ובמידה ולא, האם נוכל להמשיך לשרוד כאן בלעדיה?" תוהה אוצר התערוכה יחזקאל לזרוב.