ועדת השופטים, בראשות צחי פרבר, החליטה להעניק לפינק את הפרס על "תרומתו הרבת שנים לתרבות החזותית הישראלית" ועל היותו "יוצר מרכזי בתחום הקריקטורה והקומיקס בישראל".
פינק, שמפרסם מדי יום קריקטורה פוליטית במעריב, הוגדר בנימוקי הוועדה בתור "אחד מחלוצי הקומיקס המקומי המודרני". לדברי השופטים, הוא "יצר בסגנונו הייחודי עשרות דמויות בלתי נשכחות, אשר שיקפו במבט מחויך וסאטירי את הלכי הרוח המשתנים בחברה הישראלית".
הוועדה ציינה במיוחד את השפעתו על הדורות הצעירים ואת פעילותו לקידום התחום: "עשייתו הפורייה היא משמעותית ורבת השפעה על צעירים לדורותיהם. לצד עבודתו ככותב ומאייר שהוציא לאור עשרות ספרים, פינק ממשיך ופועל לקידום והתפתחות התחום דרך תחרויות, סדנאות, כמו גם יוזמות בינלאומיות רבות".
הפרס, בשווי של חלק מסכום כולל של 18,000 שקלים, יוענק לזוכים בטקס חגיגי שייערך ב-9 בדצמבר 2025 במרכז ענב לתרבות, בנוכחות ראש העיר רון חולדאי.
פרס דוש הוא אחד משלושת הפרסים שהעניקה השנה עיריית תל אביב-יפו, לצד פרס סוקולוב לעיתונות הכתובה (שהוענק לג'וש בריינר וניר חסון) ופרס סוקולוב לתקשורת האלקטרונית.