פסטיבל ירושלים לאמנויות ה-24: דקלבאום, אלון ועשרות מופעים

פסטיבל ירושלים לאמנויות חוגג 24 שנים עם שלושה ימי אמנות עשירים בירושלים. יעל דקלבאום תפתח עם מופע חד-פעמי מיוחד, ועשרות אמנים יעלו על הבמה בתחומי מוזיקה, תיאטרון, מחול וקולנוע

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לאה שבת
לאה שבת | צילום: אילן בשור

פסטיבל ירושלים לאמנויות יחגוג השנה את מהדורתו ה-24, כשהוא מתקיים בין התאריכים 1-3 בדצמבר 2025 בקמפוס ירושלים לאמנויות. הפסטיבל, ביוזמת והפקת עיריית ירושלים, מציע שלושה ימים של אמנות ישראלית עכשווית עם עשרות מופעים בתחומי תיאטרון, מוזיקה, מחול, פרפורמנס, טקסט, קולנוע ויצירות רב-תחומיות.

מופע הפתיחה של הפסטיבל, "ספינת אם", הוא הפקה חד-פעמית מיוחדת של יעל דקלבאום שתארח את לאה שבת, מורין נהדר ועלמה גוב - שלושה דורות של מוזיקאיות מצוינות במופע של טקס שירה משותף עם הקהל.

ראש העיר ירושלים משה ליאון אמר: "פסטיבל ירושלים לאמנויות הפך כבר מזמן למסורת כלל ישראלית. אמנים וצופים מכל הארץ מגיעים להשתתף בפסטיבל שחוגג את התרבות שנוצרת וקורית בעיר ומחברת בין אנשים, קהילות וקבוצות בדרך הכי ירושלמית שיש."

בתחום המוזיקה יוצגו מופעים מגוונים: מוזיקה מקורית בין ג'אז למקאם מזרחי של דוד דגמי, הסלון של יקיר ששון ועומרי מור - דואט חוצה סגנונות מרבע לאפריקה עד שלום חנוך ומוצרט, האנסמבל החדש של יונתן אבישי - הפסנתרן עטור השבחים, גבע אלון שיארח את יעל ברונשטיין, אפרת גוש שתארח את תובל חיים, תפילת האחיות - מופע משותף של טולה בן עמי, זוהר גינצבורג ומיקה שדה, וברית עולם: מחווה למתי כספי עם עיבודים מקוריים לתזמורת כלי הנשיפה ירושלים.

בתחום התיאטרון יוצגו "משפחה אוהבת" - במאית תיאטרון מביאה את בעלה והילדות לארוחת ערב מול קהל, "פיתה פופ" - מחזמר רב-מדיומלי על אכילה רגשית, ו"הכל נשאר חי" - הזוכה הגדול בפסטיבל עכו 2025.

בתחום המחול: "שפתיים" מאת תמי יצחקי, "הדים" - שלושה מופעי מחול קצרים, "בואו לרקוד" - עבודת אוזניות במרחב הציבורי שבה הקהל הוא הרקדנים, ו"רשומון עפעפיים" - שישה מסכים מסונכרנים עם רקדנים עיוורים וכבדי-ראייה.

בתחום הקולנוע יוקרנו קלאסיקות עם סאונד חי: "הקרקס" של צ'פלין עם צוות Foley שיוצר את כל האפקטים הקוליים בלייב, "האיש עם מצלמת הקולנוע" (1929) של דזיגה ורטוב עם פסקול חי של המוזיקאי תאי רונה, והקרנות של סרטי סטודנטים זוכי פרסים.

פולי גלצר, המנהלת האמנותית של הפסטיבל, אמרה: "השנה שמנו דגש על יצירה המקשיבה לזמן ומזמינה קשב עמוק, מחבקת פגיעוּת ומבקשת ריפוי דרך תנועה, קול, טקסט, דימוי וטקס. הפסטיבל הוא זירת היצירה העירונית הגדולה של ירושלים, במה המחברת בין תחומים, קהילות ודורות."

תגיות:
ירושלים
/
לאה שבת
/
אומנות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף