הפסטיבל הלאומי למחזאות ישראלית של התיאטרון הלאומי "הבימה", הנערך בתמיכתה של אגודת ידידי "הבימה", מכוון השנה זרקור לכותבות, לבמאיות, למעצבות ולעלילות שבמרכזן נשים. הפסטיבל יוקדש לפועלן של יוצרות מכל תחומי התיאטרון הישראלי, החל מנושאות הדגל הוותיקות והמובילות בתחום וכלה בקולות חדשניים, מבטיחים ושוברי מוסכמות. במרכז הפסטיבל יעמדו שש קריאות מבוימות, של שבע מחזאיות ומחזאי אחד, המשקפות מנעד רחב של דורות וסגנונות, לצד אירועים מיוחדים וחד פעמיים בהובלת כותבות, מוזיקאיות, קומיקאיות ושחקניות מהשורה הראשונה של התיאטרון הישראלי.
בין הקריאות המבוימות יוצגו: "הילד של דיאנה" מאת סביון ליברכט בבימוי יאשה קריגר (30.12 בשעה 20:00), מחזה חדש המפנה זרקור לסוגיה כואבת על אמא שכולה שמגלה לאחר נפילת בנה שהילד שלה הותיר אחריו בת זוג שהיא לא הכירה ושנמצאת בהריון מתקדם, בכיכובם של מיקי פלג, דוית גביש, אורי הוכמן ועוד.
"חצ'קונים - מחזמר" מאת ובהשתתפות נטע רוט, נועם קליינשטיין וטליה ברטפלד בבימוי עידו רוזנברג (26.12 בשעות 11:00 ו-13:00), קומדיה שחורה מוזיקלית על שלוש חברות הכי טובות שעובדות במכון יופי כושל בחולון ומוצאות עצמן שותפות לרצח לא מתוכנן, שבמקרה גם משפר פלאים את איכות חייהן.
"להתראות ותודה על הקרמשניט" מאת תומר רוזנמן בבימוי אילאיל סמל (28.12 בשעה 20:00), על זוג נשוי שלאחר חמישים שנה של זוגיות מאושרת מחליט לסיים את החיים יחד בשלווה, בכיכובם של אורלי זילברשץ, יגאל נאור ועוד.
הפסטיבל יציג גם את "זמן איכות" מאת אלה פינקל בבימוי כרמל כהן (29.12 בשעה 18:00), על שופטת קשוחה בדימוס המתגוררת בבית אבות ונערה מרדנית שמגיעה לרצות עבודות שירות, בכיכובן של ליא קניג, מיכאל כורש, רונית אפל ואלה פינקל. בנוסף, יוצג "פרויקט המחזות הגנוזים של תרצה אתר" (27.12 בשעה 20:00), שיתוף פעולה ייחודי בין "הבימה" לבין החוג לתיאטרון באוניברסיטת תל אביב, בו סטודנטים לבימוי בשיתוף שחקנים מלהקת התיאטרון יציגו קטעים נבחרים ממחזות האבסורד הגנוזים "חפצים אישיים" ו"רעב אחר".
הפסטיבל יכלול גם את "אנדרטה של צרעת - יונה וולך" מאת יונה וולך בבימוי ישי בן משה (31.12 בשעה 20:00, לגילאי 18+), המחזה שנדחה על הסף ב-1985 וכעת מוצג לראשונה, המתאר את מערכת היחסים הסדומזוכיסטית שהתקיימה בין וולך לבין מי שהיה ארוסה, בכיכובם של אלכס קרול ואורין יוחנן. במסגרת האירוע תתקיים שיחה עם היוצרים.
האירועים המיוחדים והחד פעמיים יכללו את פרויקט "האקטורס סטודיו", סדרת הדגל החדשה של תיאטרון "הבימה", שתיפתח בפגישות אינטימיות עם שתיים מהשחקניות הבכירות בישראל - ליא קניג (26.12 בשעה 11:00) ואורלי זילברשץ (30.12 בשעה 20:00), בהנחיית עיתונאי 'מעריב' שי להב. בכורה חגיגית תינתן להצגה "מלאכים בלבן", דרמת מתח רפואית מאת גילית קוזבה ובבימויה של דפנה זילברג בכיכובן של אלונה סער, עופר חיון ואימרי ביטון (26.12 בשעה 11:00), שעוקבת אחר יחידת IVF בבית חולים בעולם שבו רפואת פריון ושחיתות מצטלבים.
הפסטיבל יארח גם את "יעל כרמל לירית ונלי פותחות את הפה" (29.12 בשעה 21:00), ערב סטנדאפ בהרכב חד פעמי של ארבע נשים מצחיקות - יעל לבנטל, כרמל נצר, לירית בלבן ונלי תגר, המגיעות לבמה של פסטיבל המחזאות לעשות קומדיה. דאנה איבגי תעלה למופע אקוסטי ייחודי (28.12 בשעה 20:00) עם המוזיקה שלה, בליווי אורי יקותיאל על הגיטרות ואיתמר שדות בהפקה מוזיקלית.
בפואייה של התיאטרון יתקיימו מופעים מוזיקליים פתוחים לקהל תחת הכותרת "זמרים שרים מלחינות" (29, 30, 31.12 בשעות 19:30 ו-21:30), שבהם שחקנים צעירים מלהקת התיאטרון הלאומי יבצעו שירים של מלחינות ישראליות מנעמי שמר ועד דיקלה, בהשתתפות ניל משען, יואב מילשטיין, אסף זלמנוביץ וכפיר מדניצקי.
במקביל יתקיים מרתון מחזאות ישראלית מתוך הרפרטואר, הכולל את ההצגות "מעבר לדלת", "מי את חושבת שאת", "תרקדי איתי", "הערת שוליים" ו"מרציפנים". "מרציפנים" בכיכובה של ליא קניג מספר על עדה, אלמנתו של איש תיאטרון נערץ השוקדת על ההכנות לערב הוקרה לזכרו, כשמאהבתו לשעבר של המנוח מציעה לממן את האירוע בתמורה לעמוד במרכזו.
"מעבר לדלת" עוקב אחר נינה, רומנטיקנית חסרת תקנה המכורה לניקיון ולקומדיות רומנטיות, שלא יצאה מהבית כבר שלוש שנים וממצאת עצמה גרה עם גבר זר שמבלגן לה את הבית ואת החיים. הפסטיבל מנוהל אמנותית על ידי יותם גוטל ותמרה מובשוביץ, בהפקתה של רויטל שקורי.