בגיל 97: יעקב אגם יקבל את פרס ישראל בתחום האמנות הפלסטית

ועדת פרס ישראל הכריזה על יעקב אגם כחתן פרס ישראל לאמנות פלסטית לשנת תשפ"ו, בזכות מהפכה של תנועה, שינוי וראייה דינמית שהשפיעה על האמנות הישראלית והבינלאומית במשך יותר מ-70 שנה

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
יעקב אגם
יעקב אגם | צילום: יעקב קקון
2
גלריה

ועדת הפרס ציינה בנימוקיה כי פועלו של יעקב אגם מהדהד תרומה רבת שנים לאמנות הישראלית והבינלאומית זה שבעה עשורים. לדבריה, אגם פרץ את גבולות האמנות הפלסטית כפי שהייתה מוכרת וחידש שפות של אמנות קינטית ואמנות אופ ארט.

יעקב אגם
יעקב אגם | צילום: איור: אופיר בגון

עוד ציינה הוועדה כי האלמנט החדשני המרכזי ביצירתו לאורך השנים הוא רעיון השינוי הפנימי הן בגוף היצירה עצמה והן מנקודת מבטו המשתנה של הצופה. יצירותיו משלבות אלמנטים חזותיים עם אלמנטים מוסיקליים בתנועה בחלל ובזמן ומשקפות מציאות דינמית ומתחדשת. יצירתו מבטאת תפיסה שלפיה האמנות חייבת להיות תנועתית ומשתנה כשם שהמציאות עצמה נבראת ומתעצבת ללא הרף. פרס ישראל הוא הפרס החשוב והיוקרתי ביותר הניתן במדינת ישראל. הפרסים יוענקו במוצאי יום העצמאות ה 78 למדינת ישראל.

תגיות:
פרס ישראל
/
יואב קיש
/
אומנות
/
יעקב אגם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף