מוזיאון רמת גן לאמנות ישראלית מצרף לאוסף הקבע שלו שורה של עבודות חדשות. המוזיאון הודיע היום (חמישי) על רכישת שבע יצירות של אמניות מקומיות מובילות עבור השנים 2025-2026, בסכום כולל של כ-200 אלף שקלים.
הרכישה הנוכחית בוצעה באמצעות קרן הרכישה על שם צילה ירון ז"ל - אספנית, מעצבת ופעילה בשדה התרבות המקומי. בהתאם לחזונה של ירון ולמדיניות המוזיאון, תהליך הבחירה השנה שם דגש מרכזי על קידום נשים אמניות ועל מתן ייצוג רב-תרבותי לחברה הישראלית.
היצירות שנבחרו וייכנסו לאוסף הקבע
שרי גולן, האוצרת הראשית של מוזיאוני רמת גן, מסרה: "בבחירות ניתן מקום ודגש להמשך מורשתה של צילה ירון ז"ל כאספנית והערכים שהיא דגלה בהם אשר משתלבים עם ערכי המוזיאון כיום ובעיקרם ייצוג ישראלי רב תרבותי וייצוג נשים-אמניות המובילות בשדה האמנות המקומי. חלק מהיצירות יוצגו באופן קבע במוזיאון וחלקן יוצגו בקרוב לקהל הרחב בתערוכת רכישות חדשות ותרומות לאוסף".