לאחר התקיפה נגד חדשות 12: אלמוני ניפץ את דלת הכניסה למערכת "הארץ" בתל אביב | צפו

רעול פנים השליך לבנים וניפץ את דלת הכניסה למערכת עיתון "הארץ", ימים ספורים לאחר תקיפה דומה בחדשות 12. בארגון העיתונאים מגנים ומזהירים: "קמפיין אלים של הקואליציה שנועד לרסק את התקשורת החופשית"

מיקי לוין צילום: מערכת TMI
עקבו אחרינו
ניפוץ הדלת בעיתון הארץ
ניפוץ הדלת בעיתון הארץ | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים

בתיעוד ממצלמות האבטחה של "הארץ" נראה אדם רעול פנים מגיע למקום, משליך שתי לבנים לעבר דלת הכניסה מזכוכית וגורם לנזק לדלת הזכוכית, לפני שנמלט מהמקום. בארגון העיתונאים והעיתונאיות גינו בחריפות את המקרה . "אנחנו קרובים לנקודה הזאת יותר מאי פעם – איש לא יוכל לטעון שלא משכו בדש מעילו", נמסר בהודעת הארגון. עוד טענו כי קיים קשר בין השיח הציבורי נגד כלי התקשורת לבין ריבוי מקרי האלימות. לדבריהם, "העיתונאים מסומנים כאויבים, מערכות התקשורת מתויגות כגורם עוין, והקואליציה מנהלת קמפיין אלים שנועד לרסק את התקשורת החופשית בישראל".

במקביל, ישנם גורמים במערכת הפוליטית ובשיח הציבורי שמותחים ביקורת חריפה על חלק מכלי התקשורת ועל אופן סיקורם את הממשלה. מנגד, ארגוני העיתונאים טוענים כי ביקורת ציבורית אינה יכולה להצדיק פגיעה פיזית במערכות תקשורת או בעיתונאים, וקוראים לכלל נבחרי הציבור לגנות באופן חד-משמעי כל גילוי של אלימות

תגיות:
עיתון הארץ
/
חדשות 12
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף