פסטיבל אסיטז' הבינלאומי ה-20 לתיאטרון לילדים ולנוער, שהתקיים השנה לראשונה בנתניה, ננעל ביום חמישי האחרון עם הכרזת זוכי פרס הבמה לשנת 2026. הזוכה הגדול של הטקס היה תיאטרון המדיטק, שגרף 13 פרסים, בהם פרס הצגת השנה לגיל הרך על "הרוח בערבי הנחל" ופרס הצגת השנה לילדים על "בית החלומות".
בפרס הצגת השנה לנוער זכתה "מנקודה לנקודה" של תיאטרון השעה הישראלי, ואילו "עד הבית" של תיאטרון הנפש זכתה בפרס הצגת היחיד. בפרסי המשחק הראשיים זכו כפיר לוי ומיטל סלקמון מהמדיטק, שגם גרף את פרסי משחק המשנה עם חן תמיר וקורל קראוני. פרס הבימוי הוענק לנועם שמואל, מנהלו האמנותי של תיאטרון הבימה, ופרס מפעל חיים הוענק לבמאית ולמחזאית צביה הוברמן, על תרומתה רבת השנים לתיאטרון הילדים בישראל.
ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, הודיע כי השחקן המנוח אלון אבוטבול יונצח בקריאת רחוב על שמו בשכונת עיר ימים, שבה נקראים הרחובות על שמות אמנים ישראלים. ההחלטה, שאותה יזם חבר מועצת העיר דודו סלמה, כבר אושרה בוועדת השמות העירונית.
הפסטיבל נמשך שישה ימים וכלל הצגות ומופעים לילדים ולנוער בהשתתפות יוצרים ואמנים מישראל ומהעולם. לדברי מנכ"ל אסיטז' ישראל, לירון נח, אלפי ילדים ובני משפחותיהם השתתפו באירועים. "המפגש הראשון של ילד עם תיאטרון יכול להצית אהבה לתרבות וליצירה שתלווה אותו כל חייו", אמר נח.