לפני שלוש שנים החיים של שי-לי שינדלר השתנו כאשר בן זוגה ליעד אגמון מכר את החברה שלו למקדנולדס בסכום שמוערך בכ-300 מיליון דולר. שי-לי ומשפחתה הפכו ביום אחד להיות מאוד עשירים. והם לא היחידים, רק בשנה האחרונה הצטרפו למעגל המתעשרים בערך 20,000 אנשים חדשים שגילגלו סכומים של ממיליון שקלים ועד כמה עשרות מיליונים.כבר אפשר לדבר על תופעה ושכבה חדשה של מתעשרי הייטק שרק הולכת וגדלה ויש לה מאפיינים מיוחדים.
 
זשי-לי, מרגישה שמדובר בתופעה ובחוויה משנת חיים, ויוצאת למסע בו היא קודם כל שואלת את עצמה ואת בני משפחתה אבל גם יזמים, יזמיות ובני משפחותיהם שחוו גם הם שינוי גדול של התעשרות מהירה, את השאלות שהכי מעסיקות אותה: מה עושים עם כל הכסף הזה הרבה פעמים בגיל צעיר? איך מתנהלים מול החברים והמשפחה שלפעמים מרגישים שמגיע להם חלק מהעושר?

אמש שוחחה שינלדר עם איריס קול ב-103FM ע ל הסרט שישודר הערב ב"קשת 12" אחרי החדשות, עוסק בסוגיות באשר להשפעות בתחומים כמו: זוגיות, יחסי הורים-ילדים, הורות וכו'. במסגרת הסרט שי-לי מראיינת יזמים ויזמיות  שחוו גם הם את השינוי הגדול וההשפעה שלו וכן פסיכולוגים שיחד איתה מנתחים את המצב הקיים.



"בשלוש השנים האחרונות אני מנסה להתרגל לדבר הזה, ומוצאת את עצמי בכל מיני סיטואציות וכל מיני התמודדויות. אני באתי מבית של מעמד ביניים בהרצליה העיר, שני הורים עובדים עד היום. אני הבת הקטנה מתוך שלושה אחים, לא חסר לי כלום", הסבירה שינדלר.

עוד אמרה: "יצאתי לעבוד בגיל 15 עד היום ואני מקווה להמשיך לעבוד כל חיי, והבנתי לאורך הזמן שלאנשים מאוד קשה לדבר על כסף. זה נושא שמאוד קשה לעיכול כנראה, ואני מאוד הייתי שמחה שבעקבות הסרט ('העשירים החדשים') הזה קצת נצליח לנרמל את השיח, כמו שמתחיל טיפה להתנרמל השיח על יחסי מין, שזה עוד נושא שלאנשים מאוד קשה לדבר עליו".

מה את מגלה על עצמך בהתעשרות המהירה הזאת?
"אני מגלה שיש לי יחסים אמביוולנטים עם כסף, ובעצם בגלל זה יצאתי למסע הזה כי אני בעצם מנסה להבין למה. אני פוגשת בסרט כל מיני יזמים ויזמיות ושואלת אותם את אותן שאלות שמעסיקות אותי, ובודקת האם גם הם והן מתמודדים עם אותן דילמות".

לדבריה, בזכות הכסף היא מרשה לעצמה יותר, "אבל עדיין הערך שלי לכסף עומד בעינו ועדיין אני אחפש איפה אני קונה את הטסטר צ'ויס שלי יותר בזול, ועדיין אני אלך לקנות במבצע בגדים לילדים שלי, כי אני לא רוצה לחלל ולהשחית את הכסף הזה כי הוא בא מעבודה מאוד קשה. לא מצאתי אותו, לא זכיתי בו, הייתה המון הקרבה מהצד שלי, מהצד של ליעד כמובן בעלי".

"הפחד הכי גדול שלי שהילדים שלי יושחתו"

בהמשך, נשאלה, האם ההתעשרות יצרה פערים בינה לבין חבריה, ואמרה: "זה לא הפריד חלילה, אבל זה שלל ממני את הזכות קצת להביע את דעתי, כי כשיושבת מולי חברה ואומרת לי שהיא נחנקת משלושה גנים פרטיים, איזה פרצוף יש לי לבוא ולהגיד לה, 'זה מה זה קשה'? אני יכולה להגיד דבר כזה? אין לי שום בעיה לדבר על הדברים שקשה לדבר עליהם ואני שמה אותם על השולחן. באותה נשימה, חברה יכולה לשאול אותי, למה אנחנו נוסעים לחופשה במחלקת תיירים עם הילדים ולא מתפנקים לנו בביזנס, כי אני יכולה".

"לנסוע משפחה שלמה לחופשה במחלקת עסקים, זה יכול להגיע ל-100 אלף שקל, לעומת לנסוע במחלקת תיירים שתעלה 10,000 שקל", הוסיפה שינלדר. "את יודעת מה אני יכולה לעשות ב־90 אלף שקל האלה? באיזה עולם אני אעשה שיהיה נוח לתחת שלי לכמה שעות? אני מעדיפה לתרום את זה מאשר לעשות את זה. יותר מזה, איזה מסר אני מעבירה לילדים שלי? אוי ואבוי אני רוצה שלשם הם ייגדלו? זה הפחד הכי גדול שלי שהילדים שלי יושחתו או שיתחילו להתנהל כאילו הכסף הוא משהו שמנהל אותם או שמגדיר אותם".

ראיתי ראיון שלך שאפילו בתעשייה, כאשר את מבקשת את השכר שמגיע לך, יש כאלה שחושבים שבגלל שעשיתם את הכסף הגדול הזה, אז את יכולה להסתפק בפחות. זה הזיה, לא?
"זה הזיה מכל כך הרבה בחינות, שלגבר בחיים לא היו אומרים דבר כזה. מה שמשמח אותי זה שאני יודעת מה שאני שווה, ועל כן כשקרה המקרה הזה עמדתי על רגליי האחוריות והסוכנת הנהדרת שלי גם היא, ואמרנו - 'זאת חוצפה'. כמובן שהכול השתנה ברגע. זה חלק ממכלול התהליך שאני עוברת ואני מאוד שמחה עליו".