"ויתברך בזרעו": סיפורם המרתק של הורים שכולים שמבקשים להבטיח את המשכיות בניהם הנופלים

לא פחות ממרתק: שלושה סיפורים על הורים ששכלו את בניהם, יצאו למסע וביקשו לתרום את זרעו המוקפא של המנוח כדי ליצור חיים אחריו. סיפור של חיים ומוות

דורון ברוש צילום: ללא
'ויתברך בזרעו'
'ויתברך בזרעו' | צילום: פיליפ בלאיש

בישראל, הורים ששכלו את בניהם במהלך שירותם הצבאי רשאים לתרום את זרע ילדיהם המתים לנשים המבקשות להרות, כדי להבטיח את המשכיות ילדיהם דרך נכדים.

הסרט “ויתברך בזרעו" מספר שלושה סיפורים על הוריהם של שלושה נופלים היוצאים למסע כדי לעשות שימוש בזרע המוקפא של בניהם להעמדת צאצאים. החוק קובע כי בדרך עליהם לתבוע בבית משפט בעלות על הזרע, בקשה אשר לרוב נענית.

לשלושת הסיפורים נקודת מוצא דומה, אך המסע של גיבוריהם שונה: הזוג הראשון נדחה על ידי אלמנת בנם, השני קיבל אישור לשימוש בזרע ונמצא בתהליך עם אישה רווקה אשר הסכימה להרות מבנם, הסיפור השלישי סובב סביב אם גרושה מאוקראינה ששכלה את בנה היחיד ומגדלת את בתו שנולדה 15 שנה אחרי מותו.

ברקע הסיפורים האלו, העוסקים בחיים ומוות,‏‏ אנו שומעים קטעים מפסקי הדין. טיעונים אתיים, פילוסופיים ודתיים השופכים אור על התהליך המורכב המביא להולדה שלאחר המוות. מרתק. לא פחות.

תגיות:
תרומת זרע
/
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף