מסמך שנתפס במקום שבו שהה סינוואר מגלה: מה חמאס רוצה מישראל? | דיווח

עמית סגל חשף בחדשות 12 "מסמך הנחיות" שנמצא על ידי לוחמי צה"ל במנהרה שיחיא סינוואר שהה בה, ובה נכתב, בין היתר, להמשיך להגביר לחץ פסיכולוגי על ישראל דרך הפצת סרטוני החטופים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עמית סגל בקשת 12 | צילום: באדיבות קשת 12

סגל ציין כי מכך אפשר ללמוד כיצד חמאס מנסה לחבל בגלגלי המלחמה הישראלית, אבל גם שלוחמי צה"ל מתקרבים למקום בו שוהה סינוואר, והוסיף "אנחנו מתקרבים".

בתוך כך, ארבעה חודשים לאחר אירועי השבת השחורה, כוחות צה"ל מצאו לאחרונה כלובים בתוך מנהרות, בהם על פי ההערכות הוחזקו חטופים בעומק ח'אן יונס, מקום הולדתו של סינוואר ומרכז הפעילות הפוליטית של חמאס בדרום הרצועה, כך מסרו לאחרונה לרשת NBC גורמים רשמיים ישראלים. סינוואר ומנהיגים נוספים של חמאס מתחבאים בסמוך למקום הימצאותם של תאי הכליאה, "מוגנים" בזהירות בזכות החטופים ומחבלי חמאס מדרג נמוך.

לפי ההערכה כעת, סינוואר נמצא בתנועה מתמדת, ומשנה מיקומים על מנת להימנע מלכידתו. הסברה היא שמנהיג חמאס נמצא בעומקו של מבוך מנהרות, אך בה בעת ישנה גם האפשרות כי הוא ברח למצרים דרך מנהרה.

תגיות:
עמית סגל
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף