לי ג'ו-סיל, מהשחקניות המוערכות בתעשיית הבידור הקוריאנית, הלכה אתמול (ראשון) לעולמה בגיל 81 בביתה שבעיר אויג'ונגבו. על פי העיתון המוביל "צ'וסון אילבו", לי נפטרה כתוצאה מסרטן הקיבה, שאובחן אצלה בחודש נובמבר האחרון.

לי, שנולדה ב-1944, פרצה לתודעה בשנת 1964 והפכה לאחת השחקניות המזוהות ביותר בדרום קוריאה, עם קריירה מגוונת שכללה תיאטרון, דיבוב ומשחק. בשנים האחרונות התפרסמה בעולם בזכות תפקידה בסדרת המופת של נטפליקס "משחק הדיונון", שם גילמה את אמו של החוקר המסתתר (בגילומו של וי הא-ג'ון).

לי ג'ו-סיל (צילום: צילום מסך רשתות חברתיות לפי חוק 27א לזכויות יוצרים)
לי ג'ו-סיל (צילום: צילום מסך רשתות חברתיות לפי חוק 27א לזכויות יוצרים)

לפני כ-30 שנה אובחנה לי עם סרטן שד בשלב 4, ולמרות שניתנה לה תחזית של שנה אחת בלבד, היא נאבקה במחלה במשך 13 שנים והצליחה להתגבר עליה. במהלך הקריירה שלה כיכבה בהצגות "מותו של סוכן" ו"מקבת", וכן בסרטים מצליחים כמו "רכבת לבוסאן" (2016) ו"שף גדול".