ראש השב"כ לשעבר יורם כהן חשף בראיון לתוכניתו של רוני קובן בכאן 11 תמונה מדאיגה על ניסיונותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לכאורה להחליף בעלי תפקידים מרכזיים במערכת השלטונית.

"אם הוא היה יכול להזיז את כולם, בלי שתהיה מחאה ציבורית, בלי שזה יהיה בניגוד לחוק, הוא היה יוצא את המשפטים, בזמן לא הייתה. הפקיד המדינה, מזמן לא היה בתפקידו. בית המשפט העליון, מזמן היה מתחלף. נציב שירות המדינה, מזמן... כל תפקיד, כל נושא. בשביל אנשים שהם יותר נוחים בשבילו", אמר כהן.

כהן טען כי מדובר בדפוס התנהגות עקבי של השתלטות על מוקדי כוח, תוך הבאת דוגמאות כמו הדחת הרמטכ"ל, הפעלת לחץ על שרים וניסיון להשפיע על בעלי תפקידים אסטרטגיים. בהתייחסו לניסיונות ההשפעה האישיים, סיפר כי כראש השב"כ סירב לבקשות שנראו לו בלתי לגיטימיות: "הוא ביקש ממני דברים שבעיניו נתפסים כלגיטימיים, ואני אמרתי לו שאני לא יכול לעשות אותם, ולא עשיתי אותם".

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

כאשר נשאל אם נתניהו ביקש ממנו לעבור על קווים אדומים, השיב כהן: "הוא ביקש ממני דברים שבעיניו נתפסים כלגיטימיים, ואני אמרתי לו שאני לא יכול לעשות אותם, ולא עשיתי אותם".

ראש השב''כ לשעבר יורם כהן (צילום: מרק ישראל סלם)
ראש השב''כ לשעבר יורם כהן (צילום: מרק ישראל סלם)

"זה מפחיד אותך, המחשבה שיהיה פה פתאום ראש שב"כ, שיהיה נוח יותר לנתניהו?" נשאל כהן. "בהחלט. בהחלט", השיב. כשנשאל אם ראש השב"כ הזה עלול לעבור על קווים אדומים, אמר: "אני לא חושב שתהיה בעיה בצד המקצועי. ראש הממשלה, כמי שמפקד ישירות, יכול בסיטואציה לבקש מראש השב"כ דברים שהם או אפורים או אדומים".

כשנשאל על בקשות ספציפיות שסירב להן, אמר: "אני מעדיף לא לדבר על הדברים האלה. אני חושב שהם לא... הם לא יוסיפו כבוד לראש הממשלה". הוא אף הוסיף: "אפשר לומר שיכול להיות שראש הממשלה הסווה איזה רצון אישי, במניע ביטחוני, כדי שתפעיל את אחד הכלים שאתה כראש השב"כ יכול להפעיל, ואתה אמרת לו לא".