"האח הגדול": משפט אחד שינה את כללי המשחק | דור סגל אלבוקרק

פרק השיא של "האח הגדול" חושף את הקרב האמיתי בבית: ציד מכשפות, שבירת בריתות ותוכנית נקמה מתוחכמת שמובילה לקריסת ארז איסקוב והופכת את יובל למועמד החדש להנהגה

דור סגל אלבוקרק צילום: פרטי
הפיצוץ בין איסקוב יוכי ורועי | צילום: באדיבות רשת 13

כצפוי, הראשון על הדוכן הוא איסקוב. מושיקו פותח את כתב האישום: שלטנות, כוחניות, אגרסיביות. רועי מצטרף, ואיסקוב מגיב כמו שתמיד מגיב כשלא נוח לו - בזלזול. הוא פונה לרועי בלשון נקבה. רועי נעלב, איסקוב טוען ש"סתם צחק", אבל הטונים עולים מהר מאוד עד שכמעט מתפתחת אלימות פיזית. האח הגדול עוצר את הדיון.

המשפט שגרם לאיסקוב להתפוצץ | צילום: באדיבות רשת 13

תרצה מנסה להגן, אבל כשנשאלת אם איסקוב כוחני עונה "כן". יוכי לא מרפה, תוקפת אותו חזיתית. ואז מגיע הסרטון שבו איסקוב ומוגרבי מודים: "אנחנו השולטים". כולם מצביעים והוא אשם. ארז איסקוב נכנס לרשימת ההדחה. אין ספק שהדיירים החדשים באו מאוד ממוקדים אליו. והמשפט שלו קיבל את רוב זמן המסך בפרק.

כסוג של הגנה, ארז איסקוב מולל דרמה לגבי זה שרועי ענה לו "אפס מי שעשה אותך" לאחר שזה קרא לו "אפס", זו טקטיקה מאוד ידועה שבה אם אתה צריך חילוץ אתה יוצר רעש במקום אחר, ומסתתר מאחוריו. גם השאגות שלו נגד דבריה של תרצה נבעו מאותה סיבה.

קריסת חצר המלכות

זו לא רק נפילה של איסקוב אלא של כל מי שסובב אותו. מוגרבי, שלקה ותרצה מועמדים גם הם, באשמת "נגררות". תרצה קולטת את הרוח, מתפרקת על איסקוב, וניצלת. מוגרבי ושלקה - לא.

דרור מואשם בצביעות. הוא מספק מונולוג חזק על החיים כהומו שצריך לשרוד, להסוות, לבנות דמות. מרגש אבל לא מספיק. נכנס לרשימת ההדחה. וזה כואב הוא מהמתמודדים הכי אמיתיים בבית. ואני כהומו מאוד מבין אותו. דרור היה מחוץ לארון בשנות ה-90 אז התפיסה לגבי הקהילה הייתה אחרת לגמרי, ולכן כמנגנון הגנה, הוא התרגל להגיד לכל אחד מה שהוא רוצה לשמוע. קשה לראות כמה הדברים של הדיירים החדשים חודרים אליו.

נחשפים - או נעלמים? מאי מואשמת על השקר בתצוגת SKIMS, אבל אלאיה מתנצלת ואומרת שזה בא מקנאה, נאום מאוד מרגש של אלאיה שנותן לה פוקס חיובי, מעז יצא מתוק. מאי יוצאת טוב גם היא - ולא נכנסת לרשימת ההדחה.

לעומתה, אלאיה עצמה מואשמת בצביעות והתנשאות. היא מגיבה עם נאום אישי, חשוף, על הדרך שעברה לבד, על זה שהיא אולי מתנשאת אבל זו לא באמת היא כל הזמן, ושיש לה המון רגעים טובים בבית, והיא בנתה את עצמה מלמטה בעשר אצבעות אבל הדיירים לא קונים. והיא נכנסת לרשימה.

ודווקא יובל שמואשם בחוסר מנהיגות, זוכה להמון חיזוקים, הקלטה של אור בן דוד זוכה העונה הקודמת, ומילים חמות מהדיירים בחוץ. נראה שהאח הגדול רואה את הפוטנציאל של יובל ואת האהבה שהוא מקבל בחוץ, ומתחיל לבנות אותו כמנהיג החדש על פני ארז. עבורי יובל הוא הקול השפוי של הבית ואני מאוד אוהב אותו.

ומה עכשיו? בסיום המשימה, הדיירים בוחרים מועמד נוסף - ובאירוניה מושלמת, מחזירים את יוסי בובליל. המשימה נגמרה - אבל תוצאותיה רק התחילו. האם איסקוב יצליח להפוך את זה לקאמבק? או שזאת באמת תחילת הסוף?

תגיות:
האח הגדול
/
ארז איסקוב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף