זה לא מקרה, זו תמונת מצב. המרחב הפוליטי בישראל עדיין נתפס גם בתקשורת כמרחב של גברים, התמונות של כל ראשי המפלגות ריצדו על המסך, והיה נראה כאילו נמחקה ההתקדמות בשנים האחרונות ל-25% חברות כנסת. נכון, אין אף מפלגה שבראשה עומדת אישה, אבל בכל המפלגות חוץ מהחרדיות יש נשים.
ויותר מזה, לנשים רבות מומחיות בתחומים שונים יש מה לאמר על מערכת הבחירות הזו, כמו גם על המציאות הפוליטית בכלל. יחד עם ההודעה החגיגית על פתיחת מערכת הבחירות הזו צריכה להגיע החלטה על השינוי והתיקון שחייב לקרות, לפני שיהיה מאוחר.
כן, יש קשר בין להיות על המסך, להתראיין ולהגיע לפוליטיקה. ככל שיהיו יותר נשים במסכי החדשות בדיונים על הבחירות כנראה שגם השאלות על נשים במפלגות יופיעו יותר. תארו לכם שכל פוליטיקאי בכל ראיון תקשורתי יישאל - תגיד, יהיו 50% נשים במפלגה שלך? סקר של המכון הישראלי לדמוקרטיה מראה ש-71% מהציבור רוצה מפלגות עם 5050. זה לא מעט. הציבור רוצה, הציבור גם רוצה לראות יותר נשים על המירקע. אבל ערוצי החדשות כמו גם ראשי המפלגות ממשיכים לשחק במשחק הישן, גברים מוסרים את הכדור לגברים, את זה בדיוק באנו לשנות.
שנת הבחירות הגורליות של מדינת ישראל חייבת להיות כזו עם חזון למדינה טובה יותר. שנת בחירות היא הזדמנות לשנות לא רק את ההרכב של הכנסת, אלא גם את התמונה שעל המסך, לתקן את ההרגלים הישנים, ולספר את הסיפור הישראלי השלם, זה שמורכב מנשים וגברים גם יחד.
פרויקט הבחירות הגורליות חייב להיות מורכב גם מפרשניות פוליטיות, אקטיביסטיות חברתיות, חברות כנסת לשעבר, עיתונאיות ונשות מפתח בכלכלה. עכשיו זה הזמן שלנו להציב יעד וחזון, זו לא תלונה, זו תכנית עבודה. זו לא משאלה זו עשייה של תקווה. הבו לנו מסכים עם 50% נשים, הבו לנו כנסת עם 50% נשים. אנחנו בבחירות גורליות, בואו לא ניתן לגורל לקבוע, בואו ניקח אחריות, זאת המשמרת שלנו.