במכתב ששיגר לוועד, טען קלמזוק כי עוד לא הגיע הזמן לקיים היוועצות עם העובדים, שכן דירקטוריון "רשת" עדיין לא החליט סופית על הקיצוץ. לשיטתו, יש לקיים פגישה רק לאחר שתתקבל החלטה לגבי התקציב.
לאור הסירוב, אחר הצהריים כינס ארגון העיתונאים והעיתונאיות יחד עם הוועד של חדשות 13 אסיפת עובדים, בהשתתפות עשרות עובדי חברת החדשות, במהלכה הובהר כי צריך לעצור את המהלך לחלוטין ואין מקום לנהל מגעים על פיטורים בחברה שכבר כיום סובלת ממחסור חמור בכוח אדם. בין השאר העובדים תהו ומתחו ביקורת על הכוונה לפטר בין 40 ל-50 עובדים בחברת החדשות, דווקא בשנת הבחירות המחייבת סיקור אינטנסיבי של המערכת הפוליטית.
חודורוב המשיך: "מסיבה זו הצטערנו על החלטת המנכ"ל, אמיליאנו קלמזוק, שלא לקבל את הוועד לפגישת התייעצות כמתבקש. לפנינו אפשרויות רבות לפעולה, ובלית ברירה נמשיך במאבק נחוש כדי להגן על העובדות והעובדים לפי כל דין".