מצליח פתחה בפנייה לנוביק: "אתה עדי שמאז שפרשתי מהחדשות אני ממש משתדלת להתרחק מהביצה הפוליטית כמה שאפשר וחוץ מאשר השידור איתך אני לא עושה שום דבר אחר, למרות שמציעים לי ואני באמת לא רוצה להתעסק עם זה יותר. אבל בימים האחרונים הרגשתי שאני חייבת להגיד משהו דווקא על העיתונאים ולא על הפוליטיקאים".
"לפני הרבה שנים כשעוד הייתי עושה הרצאות הייתי מדברת על זה למה העיתונאים מזדהים פוליטית ואמרתי שבאמת הייתה מגמה כזאת בעיתונות הישראלית שהובילו אותה שני עיתונאים שעכשיו הם בלב המאבק, שניהם משני צידי המתרס הפוליטי, שאמרו 'אין עיתונאי צריך להגיד מה הוא חושב מאיזו עמדה פוליטית הוא בא כי אז אני יודע להתייחס זה אומר מישהו שהוא מהימין וזה אומר מישהו שהוא מהשמאל'. ואני חשבתי שלא ואני התנגדתי לזה ואני חשבתי שעיתונאי צריך לשמור על איזו מידה מסוימת של הגינות ומרחק מתחום ממושאי הסיקור שלו", קבעה.
מצליח ציינה: "אין אובייקטיביות בתקשורת כמו בשום תחום אחר, אבל עדיין. וכמובן שהפסדתי במאבק הזה כי אתה יודע בשנים האחרונות עיתונאים בריש גלי הודיעו במי הם תומכים ולמה וכמה ועכשיו קורה בדיוק מה שחששתי ממנו. זה התחיל מזה שכל תוכנית צריכה שיהיה מגיש מימין ומגיש משמאל כי צריך איזון כי עכשיו העיתונאים כבר הם מזוהים".
נוביק השחיל הערה: "לפעמים אפילו מגיש מימין ומגישה משמאל". מצליח לא אהבה ש"הציב" אותה בשמאל, והשיבה לו: "אני שוקלת אם להמשיך". המגישה המשיכה: "ואז מה הגלגול הבא של התופעה הזאת? שהמאבקים הפוליטיים מתרחשים בין העיתונאים. אני שנוא במחנה שלך, אתה שנוא במחנה שלי. מה זה הדבר הזה? גם השפה שמשתמשים גם עיתונאים מול הפוליטיקאים, או מן הסתם הפוליטיקאים מול העיתונאים. אני חושבת שהמצב הזה הוא רע מאוד וצריך לשמור מרחק ממושא הסיקור שלך ואנחנו צריכים להבין שאנחנו כולנו העיתונאים במחנה אחד וכל הפוליטיקאים הם במחנה אחר ואין חלוקה אחרת".
עוד אמרה: "עכשיו אני חושבת שהמצב הגיע באמת למין התדרדרות כזאת שכולנו צריכים לעשות חושבים. ואל תגידו לי אבל העיתונאים התחילו, אבל המחנה הזה התחיל. הפוליטיקאים התחילו בלתקוף עיתונאים. אני הייתי שם כשמירי רגב אמרה 'את שמאלנית, לא תאהבי את מה שאני אומרת' ואני כמעט הפסקתי את הראיון הזה איתה בגלל זה כי לא הרשתי לה לקרוא לי בשמות כאלה. הם התחילו, מחנה אחד התחיל, הכל נכון, אבל עכשיו צריך לעצור את זה".
"כל עיתונאי שמכבד את עצמו שייקח שני צעדים לאחור ולהגיד - 'אני לא בפוליטיקה אני בעיתונות'. מי שרוצה להיות פוליטיקאי יכול ללכת להיות פוליטיקאי. עיתונאי לא בא כדי להשפיע על העמדות הפוליטיות שלו, מי שרוצה לעשות את זה שיעשה את זה מהכנסת. עיתונאי בא כדי לתת שירות לציבור, אל תשכחו את זה. אנחנו בסך הכל נותנים שירות לציבור. וזה מאוד מאוד קשה לי לראות איך המאבק הפוליטי כבר הוא יותר קיים בין שורות העיתונאים מאשר בין שורות הפוליטיקאים", סיכמה המגישה.